Bekijk alle hotels

Bars

Wenen doet qua aanbod aan bars niet onder voor andere grote steden in Europa. Het aanbod is heel divers en leuke tentjes zijn er in soorten en maten. Als de Weners het hebben over een "café" bedoelen ze daarmee eigenlijk een koffiehuis, noemen ze een "bar" dan hebben ze het over een avondje uit. Om u alvast een idee te geven van de soorten bars, geven we een paar tips.

Bar Lutz
Binnenstappen bij Bar Lutz is een goed begin van de avond. In een strak interieur van leer en hout kan men hier lekker in de stemming komen onder het genot van een drankje en eventueel een hapje.
Waar: Mariahilfer Strasse 3
Metro: Museumsquartier

First Floor
First Floor is een leuk opstapje naar een gezellige avond. De aankleding van deze mooie cocktailbar, waar jazz en soul worden gedraaid, is bijzonder sfeervol en het prachtige, grote aquarium achter de bar geeft de plek een eigentijdse uitstraling. Bij First Floor komen de gesprekken op gang en wordt de toon van de avond gezet.
Waar: Seitenstettengasse 5
Metro: Schwedenplatz

Jazzland
Dit oudste jazzcafé van Wenen heeft een naam hoog te houden onder het jazzminnend publiek. Grote namen uit de wereld van de jazzmuziek treden hier op met de regelmaat van de klok. De bar is gevestigd in een kelder onder de Ruprechtskirche.
Waar: Franz-Josefs-Kai 29
Metro: Schwedenplatz

Café Leopold
Deze grote bar, bestaand uit meerdere ruimtes, bevindt zich in het Leopold Museum. U kunt hier terecht voor een natje en een droogje maar ook om te dansen op reggae, pop en house. Bij mooi weer is het goed toeven in de tuin of op het dakterras.
Waar: Museumsplatz 1
Metro: Volkstheater/Museumsquartier
Bekijk alle hotels in Wenen