Klassieke muziek

Wenen is de stad van de opera en de klassieke muziek. De stad is beroemd om zijn geschiedenis op dit gebied: Wenen was lange tijd het creatieve centrum van Europa. Belangrijke componisten als Mozart, Haydn, Schubert, Strauss en Beethoven hebben hier hun beroemdste muziekstukken geschapen.

De mooiste werken van Mozart
Wilt u in de sfeer komen van dit kunstzinnige, klassieke Wenen, zorg dan dat u tickets heeft voor een van de voorstellingen in de Staatsoper, het Konzerthaus of Musikverein. Een absolute aanrader zijn de Wiener Mozart Konzerte, waarin een in historische kledij gestoken groep zangers en orkestleden de mooiste werken van Mozart vertolkt.
Waar: Afwisselend in Musikverein, Staatsoper, Konzerthaus
Metro: Karlsplatz
Wanneer: 18 en 19 april 2014, van 1 mei t/m 31 oktober iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.
Prijzen: Vanaf €59,-

Schönbrunner Schlosskonzerte
Een andere mogelijkheid om de grandeur van Wenen tot in uw tenen te ervaren is het bijwonen van een concert in de Orangerie van Slot Schönbrunn. In een sprookjesachtige entourage geniet u van een voorstelling met beroemde muziekstukken van onder andere Strauss en Mozart, inclusief zang en ballet. Een dinerarrangement behoort tot de mogelijkheden.
Waar: Orangerie Schloss Schönbrunn
Metro: Schönbrunn
Wanneer: Dagelijks 2 januari t/m 31 oktober 2014
Prijzen: Vanaf €39,-

(data en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)

Let op: zorg dat u er op tijd bij bent! Wij kunnen uw kaarten van tevoren reserveren, zowel voor de opera-concerten als voor de voorstellingen in slot Schönbrunn.