; Winkelen Wenen - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Wenen


Wat is hot in Wenen?

Dat Wenen toch een heel trendy stad is, zou je niet verwachten. Natuurlijk, veel is traditioneel, maar onderliggend vindt u een Wenen dat u nog niet kent!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

De schitterende paleizen en musea trekken u vast en zeker aan, maar er is nog een goede reden om meteen die stedentrip te boeken: winkelen in Wenen is waanzinnig leuk. Haute couture en luxe juwelen, of vintage en tweedehands? Exclusief design of origineel handwerk? Het bestaat allemaal gemoedelijk naast elkaar in de Oostenrijkse hoofdstad. Wandel zonder zorgen langs de autovrije Kärtner Strasse en spendeer een paar euro’s op de ellenlange Mariahilfer Strasse. Veel grote warenhuizen vindt u gewoon in het centrum, wel zo makkelijk. En vergeet de gezellige markten niet, zoals de populaire Naschmarkt, waar Weners van alle nationaliteiten elkaar ontmoeten bij het inslaan van hun verse levensmiddelen. Nog steeds niet verzadigd? Reis dan af naar het gigantische Shopping City Süd net buiten de stad. Winkelen in Wenen, wat maakt dat hebberig!

Wenen

Winkelen

Kärntner Strasse

De Kärntner Strasse is een heerlijke slenter- en flaneerstraat. Autovrij en lekker breed, biedt de Kärntner Strasse vooral toeristen een heleboel leuks. Als u hier niet voor een paar originele spulletjes kunt slagen, kunt u het nergens. Ga op stap in het centrum van Wenen.

Lees meer

Kohlmarkt

De Kohlmarkt, het klinkt een beetje gewoontjes. Echter, schijn bedriegt! Op de Kohlmarkt koopt u alleen het duurste en meest chique design. De winkels zijn gevestigd in prachtige oude panden en u treft onder het winkelend publiek de crème de la crème. Leuk om rond te snuffelen en te flaneren.

Lees meer

Shoppen in Wenen

Wie wil shoppen in Wenen hoeft niet ver om. Op de route van het ene mooie paleis naar de andere bijzondere kerk struikelt u als het ware over de leuke winkels. Shoppen in Wenen sluit dus naadloos aan bij sightseeën in Wenen. Tussendoor brengt u de volle tassen makkelijk even naar het hotel.

Lees meer

Shopping area's

De Weense winkelgebieden liggen als het ware op de route tijdens uw stedentrip. Voor luxe kleding, leuke cadeautjes, Oostenrijks handwerk en hippe tweedehands spullen hoeft u maar een paar straatjes om. Zowel in de binnenstad als net daarbuiten bent u voor shoppen aan het goede adres.

Lees meer

Shopping City Süd

Shopping City Süd is een paradijs voor vakantiegangers die van winkelen houden. Trek gerust een hele dag uit voor een bezoek aan dit enorme Shopping City Süd. Hier leeft u zich uit op het gebied van kleding, design, huisraad en veel meer. Eigenlijk heeft u aan één dag niet genoeg...

Lees meer

Tuchlauben en Bauernmarkt

Onder de indruk van uw bezoek aan de Stephansdom? Heeft u vanaf de toren de gezellige wijken aan uw voeten zien liggen? Zorg dan dat u een ommetje maakt over de straten Tuchlauben en Bauernmarkt, waar u zeker zult slagen voor een mooi aandenken aan een fantastische reis naar Wenen.

Lees meer

Warenhuizen

Wenen heeft enkele flinke warenhuizen binnen de stadsmuren. Tijdens een gezellig middagje winkelen loopt u natuurlijk ook even binnen bij deze giganten. De Weense warenhuizen liggen, hoe kan het nog mooier, in het hart van de belangrijkste winkelgebieden. Voor een enkeling moet u even het centrum uit.

Lees meer

Weense markten

Weense markten zijn levendig, kleurrijk en hebben veelal een internationaal tintje. Kraampjes met boerenproducten, Oostenrijks lekkers, Turks gebak en joodse slagerswaar wisselen elkaar af. Geef uzelf eens een uurtje de tijd om te slenteren over een van de Weense markten.

Lees meer