Weense markten

Wie in Wenen naar de markt gaat, hoeft niet meer op zoek naar een adres voor de lunch. Op de Weense markten vindt u het ene na het andere kraampje met kant-en-klaar voor u bereide lekkere hapjes. Eet uw buikje rond en geniet van de frisse, levendige ambiance, die zo karakteristiek is voor de markt.

Naschmarkt
De oudste en veruit ook bekendste markt van Wenen is de Naschmarkt. Op deze drukke, levendige markt in het centrum kunt u terecht voor al uw verse producten. Ook zijn er veel stalletjes waar u wat te eten en te drinken kunt kopen. De markt heeft naast een groot algemeen gedeelte ook een flink aantal Chinese, Indische en Turkse kramen. Tijdens een ronde over de Naschmarkt snuift u allerlei heerlijke geuren op van het eten dat wordt klaargemaakt terwijl u wacht. Op zaterdag is het op de markt het drukst en wordt er nog meer vis en vlees aangeboden.
Adres: Linke und Rechte Wienzeile
Metro: Karlsplatz
Open: ma-za 6.00–17.00 uur

Brunnenmarkt
De Brunnenmarkt is kleinschaliger dan de Naschmarkt maar doet niet voor hem onder in levendigheid en kleurrijkheid. De markt heeft een sterk Turks en Oost-Europese karakter en u kunt er terecht voor allerlei lekkere hapjes. Op zaterdag komen de boeren uit de regio op deze markt hun eigen verse producten verkopen.
Adres: Brunnengasse
Metro: Josefstädter Strasse
Open: ma-vr 6.00–17.00 uur, za 7.00–14.00 uur

Karmelitermarkt
Heel kleurrijk is de joodse Karmelitermarkt. Hier is alles doordrenkt van de joodse cultuur en religie en u vindt er met name een groot aanbod van kosher maar ook halal vlees. De markt ligt in de joodse buurt, waar heel wat moois te bekijken valt. Zaterdag treft u ook op deze markt veel boeren uit de buurt van Wenen.
Adres: Karmeliterplatz
Metro: Taborstrasse
Open: ma-vr 7.00–17.00 uur, za 7.00–13.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)