Shoppen in Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk heeft voor de winkelliefhebber genoeg aanbod. In Wenen is een opkomende trend goed zichtbaar: tweedehands kleding wordt steeds populairder onder groepen hippe Weners. Naast een groot aantal tweedehandswinkels vindt u in Wenen natuurlijk ook de bekende internationale winkelketens.

Ambachtelijke producten en hebbedingetjes
De grote winkelstraten in Wenen vindt u in het centrum, in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Er zijn exclusieve merken te koop, maar er is ook een groot aanbod van betaalbare mode en hippe kledij van plaatselijke ontwerpers. In de winkelstraten treft u ook de grote warenhuizen waar ambachtelijk gemaakte Weense producten te koop zijn. Tijdens uw stedentrip is een bezoek aan één van de markten in Wenen een gezellig uitstapje. Hier proeft u de sfeer van Oostenrijk en vindt u leuke souvenirs en hebbedingetjes.

Winkelopeningstijden
De winkels zijn in Wenen over het algemeen op zondag gesloten. Kies voor uw ochtend of middag shoppen dus een andere dag uit. De zaterdag bijvoorbeeld, als de winkels van 10.00 tot 17.00 uur open zijn. Op doordeweekse dagen kunt u terecht van 10.00 tot 18.30 uur en op koopavonden tot 19.30 uur. Deze zijn op donderdag en/of vrijdag.