Bekijk alle hotels

Shopping area's

Even uitblazen van al het moois wat Wenen u te bieden heeft op het gebied van paleizen, monumenten, beeldhouwwerken en musea? Even iets anders doen, bijvoorbeeld een rondje Weense winkels? Voor de favoriete winkelstraten hoeft u niet ver.

Mariahilfer Strasse
De langste winkelstraat van Oostenrijk en de belangrijkste van Wenen is de ellenlange Mariahilfer Strasse. Hier is voor iedere smaak en elke beurs wel een tas vol bij elkaar te shoppen. U vindt er de grote internationaal bekende winkelketens zoals H&M, Swarovski, Zara en Prada, maar u kunt er ook heel goed terecht voor kleine, bijzondere zaakjes, hippe tweedehands kleding en de leukste meubeltjes.
Adres: Mariahilfer Strasse
Metro: Westbahnhof

Gumpendorferstrasse
De Gumpendorferstrasse is een lange winkelstraat in de luwte van de Mariahilfer Strasse. Naast een groot aanbod van restaurants en cafés treft u hier ook een aantal leuke, authentieke winkeltjes.
Adres: Gumpendorferstrasse
Metro: Neubaugasse

Kärtner Strasse
De Kärtner Strasse is, net als het nabijgelegen Graben, een autovrije winkelboulevard waar u uren kunt shoppen. Het is de populairste winkelstraat van Wenen. U vindt er exclusieve winkelketens maar ook een ruime keus uit authentieke Oostenrijkse handwerkkunst, glaswaren en woontextiel, kristal en juwelen en rekken vol trendy kleding.
Adres: Kärtner Strasse
Metro: Stephansplatz

Kohlmarkt
Naar de Kohlmarkt gaat u als u een blik wilt werpen op de allerduurste haute couture. Chanel, Gucci, Louis Vuitton maar ook gevierde Oostenrijkse ontwerpers zijn hier gevestigd.
Adres: Kohlmarkt
Metro: Herrengasse
Bekijk alle hotels in Wenen