De imposante bezienswaardigheden van Wenen.

Vergaap u aan de prachtige bezienswaardigheden in Wenen, het ene gebouw noch indrukwekkender dan het andere, allemaal Königlich und Kaiserlich!

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor gratis toegang tot het Haus der Musik.

Machtig Wenen, stad van keizers

Dat Oostenrijk een lange geschiedenis van koningen en keizers heeft, ziet u aan de machtige bezienswaardigheden in Wenen. De stad is een toonbeeld van pracht en praal. Begin bij de gotische kathedraal, de Stephansdom. Waagt u het, klimt u via de trap de zuidelijke toren op? Het uitzicht over de stad is de beloning. Wie liever de lift neemt, zoeft naar boven in de lagere noordelijke toren. Ook mooi! Daarna snel weer naar beneden om de Hofburg te bezoeken, het winterpaleis van de Habsburgse vorsten. Nu is het de officiële residentie van de president. De Hofburg is gedeeltelijk open voor publiek. Spoedt u naar de Schatzkammer met de kroonjuwelen, het Sissi Museum en de chique tuinen.

Overvoed aan kunst en cultuur

Wandel door naar het MuseumsQuartier. De oude stallen van de Hofburg én twee hypermoderne gebouwen bieden samen een overvloed aan kunst en cultuur. Neem ook een momentje rust en geniet van een hapje en een drankje in een van de eettentjes. En wilt u daarna dan naar de Weense Staatsoper, een van de mooiste operagebouwen ter wereld? Boek een rondleiding om de zalen te bekijken, en kom in de avonduren terug om te genieten van klassieke muziek en zang. Niet voor niets is Wenen de stad van Mozart en Beethoven, Straus en Schubert. De grootste componisten ooit.

Wilt u zien waar de kleine Mozart piano speelde?

Van alle bezienswaardigheden in Wenen is Schloss Schönbrunn het drukstbezocht. Zo’n veertig zalen kunt u bekijken in dit keizerlijk zomerpaleis, waaronder de Spiegelzaal. Hier gaf Mozart als jongetje van zes zijn eerste concerten. Schloss Schönbrunn is schitterend en het omliggende park is een lustoord. Het was ooit de bedoeling dat het slot mooier zou worden dan Versailles. Wat vindt u, is dat gelukt? Nog zo’n publiekslieveling is Slot Belvedere. Het werd ooit bewoond door een Franse prins die in dienst was van Oostenrijk. Binnen kunt u genieten van een grote kunstcollectie, met als hoogtepunt het schilderij “De Kus” van Gustav Klimmt.

Wenen

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Wenen