Schloss Schönbrunn

Het bekende paleis, net buiten het centrum, met onder andere een prachtig park. Het was vroeger ooit de bedoeling om de schoonheid van Versailles te overtreffen, maar later zijn er wat concessies gedaan. Echter, Schönbrunn is en blijft een schitterend paleis. Eenvoudig met de U-Bahn te bereiken.

Optreden van de kleine Mozart
Schloss Schönbrunn is de drukst bezochte bezienswaardigheid van Wenen. Het is beslist de moeite waard om er minimaal een halve dag voor te reserveren. Er zijn zo'n veertig zalen opengesteld voor bezichtiging. Eén daarvan is de Spiegelzaal, waar Mozart als kleine jongen van zes jaar optrad voor de keizerin Maria Theresia. Leuk om te weten en wellicht een tip voor 's avonds: in de Orangerie van Schönbrunn vinden vrijwel dagelijks de Schönbrunner Schlosskonzerte plaats. U hoort bekende werken van Strauss en Mozart, uitgevoerd door een orkest met solisten en begeleidende dans van een balletpaar.

Werelderfgoedlijst
Minstens zo mooi als het barokke slot zelf, is het omringende park, de Schlossgarten. Dit gigantische terrein met zijn groene heggen en hagen, zijn frivole bloemperken, zijn beeldhouwwerken en zijn fonteinen is een ware lusthof. Vanaf het hoogste punt van het terrein, de Gloriette-heuvel, kunt u een deel van de pracht en praal mooi overzien. Bij het park hoort ook de oudste dierentuin van de wereld. Het slot, de tuinen en de dierentuin staan samen, als één geheel, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Adres: Schönbrunner Schlossstrasse 47
Tel: 01 81113
Metro: Schönbrunn
Openingstijden: apr-jun en sept-okt 8.30-17.00 uur, jul-aug 8.30-18.00 uur, nov-mrt 8.30-16.30 uur.
Prijzen: Vanaf €10,50
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)