Augarten

In het park Augarten, gelegen in de wijk Leopoldstadt, kan de Weense bevolking terecht voor een wandeling in het groen, een spelletje met de kids en een snuif zuurstof. Het park beslaat 52 hectare grond en een deel ervan kenmerkt zich door de stijl van de Franse tuinen: een symmetrische opzet van schaduwrijke lanen en strakke bloemperken. Grote grasvelden, picknickplaatsen en stukken natuurtuin laten een ander gezicht van Augarten zien.

Luchtafweergeschut
In het park staan twee grote betonnen torens, overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De torens waren bedoeld als basis voor het luchtafweergeschut, maar zijn uiteindelijk maar korte tijd gebruikt. Slechts twee procent van de vijandelijke vliegtuigen kon van hieruit worden neergehaald. Deze kolossale reuzen verwijzen nog steeds stilletjes naar het roemruchte verleden van Oostenrijk.

Weens jongenskoor en verzorgingshuis
Midden in het park vindt u Palais Augarten, thuisbasis voor de Wiener Sängerknaben, het beroemde Weense jongenskoor. Ook herbergt het park onder meer een museum voor moderne kunst, een zwembad, sportvelden en een verzorgingshuis. Een bezoek aan Augarten kan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat duren, zonder dat u zich een moment hoeft te vervelen. Als de zon ondergaat is het dan echt tijd om te gaan. De grote toegangshekken sluiten voor de nacht en dit moment wordt gemarkeerd door het geluid van een loeiende sirene.

Adres: Augarten
Metro: Rossauer Lände/Taborstrasse
Openingstijden: 6.30-17.30 uur, 's zomers langer.
Prijzen: Gratis.
(Openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)