Belvedere

Slot Belvedere dateert uit het begin van de 18e eeuw. Toen het gebouwd werd stond het buiten de stadsmuren en was het bedoeld als zomerverblijf voor prins Eugenius van Savoye, een Franse generaal die in dienst was van de Habsburgse monarchen. Vanaf het paleis hadden de prins en zijn familie een schitterend uitzicht op de groene heuvels rond Wenen.

Barokke, symmetrische paleistuinen
Inmiddels is slot Belvedere opgeslokt door de stad. Het complex, dat werd ontworpen door architect Johann Lukas von Hildebrandt, bestaat uit twee paleizen, het Oberes Belvedere en het Unteres Belvedere. Hier tussenin strekt zich de barokke, symmetrische paleistuin uit met zijn fonteinen, beeldhouwwerken en coniferen strak in het gelid. Vooral vanuit het Oberes Bevedere heeft u een prachtig uitzicht over deze tuinen.

Gustav Klimt
Het Unteres Belvedere werd gebouwd tussen 1714 en 1716. Vandaag de dag zijn hier de woonvertrekken en de ontvangstzalen van Prins Eugenius te bezoeken. Ook treft u hier een expositieruimte voor moderne kunst. Het Oberes Belvedere zag het levenslicht tussen 1721 en 1722. Hier was de bibliotheek van de prins gevestigd en hier ontving hij de meest hooggeplaatste personen uit zijn kringen. U kunt hier kennismaken met de grootste collectie Oostenrijkse kunst vanaf de Middeleeuwen, met als hoogtepunt een belangrijke verzameling van Gustav Klimt. Hier hangt ook zijn meest beroemde schilderij "De Kus".

Adres: Rennweg 6
Tel: 01 795570
Metro: Stadtpark/Karlsplatz
Openingstijden: Dagelijks 10.00-18.00 uur
Prijzen: €14,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)