Spaanse rijschool

Dat Wenen geïnspireerd wordt door muziek, bewijzen de prachtige witte Lippizaner paarden. Op de klassieke klanken dansen de schimmels de sterren van de hemel in de Spaanse Rijschool. In de barokke ambiance van de Hofburg tonen de paarden hun kunsten, van pirouetten tot luchtsprongetjes, onder het strak gezag van mooi uitgedoste ruiters.

Dansende paarden
Naast de oudste rijschool is dit tevens het enige instituut ter wereld waar de klassieke rijkunst vanaf de renaissance tot heden op hoog niveau bewaard is gebleven. Een onvergetelijke belevenis als u ziet hoe de bewegingen van de schimmels op de maat van de muziek worden gepresenteerd. De rijschool neemt alleen de beste paarden, schimmels van Lippizaner afkomst. Deze worden gefokt in Weststiermarken, in de stoeterij Piber.

Training bijwonen
Er zijn verschillende voorstellingen. Op zondag is de galavoorstelling. Het is ook mogelijk om 's morgens een training bij te wonen, of een rondleiding in de stallen, die gevestigd zijn in het renaissancegebouw van de Stalburg. Het is ook mogelijk om de training en de rondleiding als één pakket bij te boeken. Wilt u nog meer weten over de dansende schimmels, dan kunt u een bezoek brengen aan het Lippizaner museum. In juli en augustus hebben de Lippizaner paarden vakantie en in die periode vertonen nieuwe, jonge paarden hun kunsten tijdens "Piper meets Vienna".

Adres: Michaelerplatz 1
Tel: 01 5339031
Metro: Herrengasse
Openingstijden: Galavoorstelling zondag 10.45 uur, wo 19.00 uur, za 9.00 uur. Trainingen di-za 10.00-12.00 uur.
Prijzen: Voorstellingen tussen €20,- en €130,-. Trainingen €12,-
(Prijzen en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Wij kunnen u informeren wat betreft de verschillende arrangementen en uw kaarten voor u bestellen.