Stephansdom

Deze indrukwekkende kathedraal ligt in het hart van de stad en is het belangrijkste gotische bouwwerk van Oostenrijk. De renovatie van de kerk is al jaren aan de gang, de aantrekkingskracht op toeristen is er echter beslist niet minder om. Het blijft een must om de Stephansdom tijdens uw Wenentrip te bezoeken.

Ingewanden van de Habsburgers
De Stephansplatz ligt aan de voet van de kathedraal. De Stephansdom zelf ziet u al van ver buiten het centrum fier boven alles uitsteken. Het is een kathedraal zoals een kathedraal behoort te zijn. In de catacomben, die overigens ook opengesteld zijn voor bezichtiging (uitsluitend onder begeleiding), worden de ingewanden van de Habsburgers bewaard. De kathedraal is na de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog weer helemaal opgebouwd en zijn glorie wordt stukje bij beetje in ere hersteld.

Zuidelijke en noordelijke toren
Wilt u weten hoe hoog de Stephansdom is? Kijkt u maar voor de ingang... Wie het aandurft de 343 treden van de zuidelijke toren te beklimmen, wordt beloond met een weids uitzicht over het oude gedeelte van de stad. Ook het plaatje dat u vanaf de veel lagere noordelijke toren te zien krijgt, is zeker geen straf. Voordeel is dat deze toren voorzien is van een lift. De kerk is vrij toegankelijk voor het publiek.

Adres: Stephansplatz 3
Tel: 01 51552
Metro: Stephansplatz
Openingstijden: ma-za 6.00-22.00 uur, zo 7.00-22.00 uur. Toren: 9.00-17.30 uur
Prijzen: Gratis. Beklimming €3,50, rondleiding €4,50
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)