Wat is hot in Londen?

Londen is cool, hip en trendy. Londen is winkelstad, museumstad, uitgaansstad , musicalstad en vooral wereldstad! Londen, what else?

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelen in Londen, er zijn mensen die alleen al dáárvoor ieder jaar een paar dagen een hotelletje in de Britse hoofdstad boeken. Enkel de pyjama gaat mee in de koffer, want op de retourvlucht moeten Londense hebbedingen, modeartikelen, originele cadeaus en bijzondere snacks mee terug naar huis. Absoluut hoogtepunt van het jaar voor shopfans is de aanloop naar kerst. Grote warenhuizen als Harrods en Selfridges pakken dan spectaculair uit, beroemde winkelstraten als Oxford Street, Regent Street en Bond Street glimmen van de lichtjes. Heel Londen is in kerstsfeer, mensen lopen rond met blije gezichten en u zult Santa himself zeker tegenkomen in de stad. Liever thuisblijven in december? Ook alle andere maanden van het jaar is het geweldig winkelen in Londen!

Londen

Winkelen

Borough Market

Op de markt in Londen koopt u vaak veel voor weinig en proeft u de sfeer van de dagelijkse beslommeringen van de Londenaren. Op de Borough Market, niet ver van de zuidoever van de Thames, ervaart u een zweem van vervlogen tijden. Deze markt bestaat dan ook al achthonderd jaar.

Lees meer

Camden Lock

Camden Lock, een iets minder bekende markt, is juist daarom zo leuk. Camden Lock is nog niet echt een toeristische trekpleister maar een ruwe parel in een levendige, opkomende Londense wijk. Een tip voor wie buiten de gebaande paden wil treden en de nieuwe, ultra-hippe kant van Londen wil zien.

Lees meer

Canary Wharf

Ga naar Canary Wharf in het hart van de modernste wijk van Londen en ontdek de stijlvolle mix van winkels die dit winkelcentrum u te bieden heeft. In Canary Wharf is het prima shoppen maar het is ook al een belevenis op zich om uit de metro omhoog te komen en opeens tussen de wolkenkrabbers te lopen.

Lees meer

Carnaby

Carnaby is een sympathiek, autovrij winkelgebied in de luwte van de grote broers Oxford Street en Regent Street. Carnaby was in de jaren '60 een populaire ontmoetingsplek voor hippies en vandaag de dag trekt het nog steeds jong en energiek publiek. Hier kunt u heel leuk winkelen en de tijd vergeten.

Lees meer

Covent Garden

Covent Garden is een begrip in Londen. Zelfs als u niet zo van winkelen houdt moet u echt een uitzondering maken voor Covent Garden. Gezelligheid troef, vrolijk straatleven, artiesten van niveau en terrasjes maken van deze buurt met zijn bijzondere winkeltjes een ware hotspot.

Lees meer

Harrods

Harrods is zonder twijfel het meest indrukwekkende warenhuis van Londen. bij Harrods is alleen al in de directe omgeving ongelooflijk veel te beleven: op Brompton Raod woont namelijk het Londense neusje van de zalm. Dit is onder meer te zien aan het soort winkels, waaronder Harrods...

Lees meer

Kerstshoppen in Londen

Kerstshoppen in Londen, gaat u mee? Het is tijd om uzelf eens lekker te verwennen. In de aanloop naar kerst komt u in Londen ogen en oren tekort. Winkeliers pakken groots uit met sprookjesachtige etalages, alles is sfeervol verlicht. Sla uw spaarpot stuk en ga mee kerstshoppen in Londen.

Lees meer

Knightsbridge

Brompton Road? Deze laan is goed voor een middagje etalages kijken. Niet om er iets te kopen misschien. Wel om er met ogen op steeltjes rond te lopen. Op Brompton Road kijkt u op naar de appartementen van s'werelds allerrijksten en kunt u jaloers worden op hun chique autopark.

Lees meer

Liberty

Warenhuis Liberty, onder andere vermaard om zijn bijzondere, nostalgische Liberty-stoffen, is voor de Londenaren misschien wel wat V&D is voor ons. Bij Liberty koopt u moderne, sfeervolle spulletjes voor een redelijke prijs. Laat u verleiden door al die leuke snuisterijen.

Lees meer

Markten

Londen telt een aantal beroemde markten. Hoewel ze stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard zijn, kan het ook heel leuk zijn eens op pad te gaan op een minder bekend plekje. Markten die verscholen liggen in onbekende hoekjes zijn er genoeg te vinden in Londen. Het zijn goed bewaarde geheimen.

Lees meer

Old Spitafields Market

Op Old Spitafields Market ruikt u aan een stukje geschiedenis. In een historische hal staan de kraampjes opgesteld en proberen de kooplui uw aandacht te trekken. Op Old Spitafields Market loopt u tussen de Londenaren, koopt u allerhande moois en eet u een lekkere snack bij een van de stalletjes.

Lees meer

Oxford Street / Bond Street

Zeg Oxford Street en er gaat een bel rinkelen. Het is immers dè winkelstraat van Londen! Wilt u terugkomen van uw stedentrip met iets bijzonders uit warenhuis Selfridges, zet dan koers naar Oxford Street. Wie liever duur doet, slaat bij voorkeur af naar Bond Street. Beiden: "the place to be".

Lees meer

Portobello Road Market

De Portobello Road Market vindt u in Notting Hill, de bekende buurt uit de gelijknamige film. Als u over de Portobello Road Market loopt zult u het zelf voelen: deze plek spreekt tot de verbeelding, hier is alles mogelijk. Ga op strooptocht naar antieke spulletjes of doe een rondje sfeer proeven.

Lees meer

Regent Street / Jermyn Street

Op een regenachtige Londense middag vergeet u de tijd in de winkels op Jermyn Street en Regent Street. Er lijkt geen einde te komen aan de "Mile of Style". Regent Street en omgeving staan ook bekend om hun bijzonder sfeervolle kerstverlichting en u vindt er enkele van de oudste winkels van Londen.

Lees meer

Selfridges

Selfridges aan Oxford Street is een reus onder de Londense warenhuizen. Selfridges is onderdeel van een grote Engelse keten en een ware trekpleister voor shopfanaten, toeristen en nieuwsgierigen. U koopt er hippe mode, parfum en make-up en spullen voor thuis. Al meer dan honderd jaar een begrip!

Lees meer

Seven Dials

Seven Dials, een winkelgebied in hartje Londen, is misschien iets minder voor de hand liggend maar daarom juist heel leuk. "Winkelwoede" is ook hier de grootste gemene deler en u verveelt zich geen moment rond Seven Dials. Maar liefst zeven kanten kunt u op vanaf de zevensprong: daar moet iets voor u bij zitten.

Lees meer

Shop till you drop ….

Londen staat garant voor uren onvervalst shopplezier. Of u nu gewoon gezellig wat winkeltjes meepikt of uitgebreid gaat winkelen, het is een belevenis van formaat, shoppen in Londen. De stad is namelijk een winkelparadijs. Trek uw stevige schoenen aan en Londen here we come!

Lees meer

Shopping area's

De belangrijkste shopping area's van Londen zijn in het hart van de stad te vinden. Wentel u in luxe in Oxford Street en Bond street, loop likkebaardend over Brompton Road en doe leuke aankopen in de winkels rond Covent Garden. Zoek uw eigen weg in de beroemde Londense shopping area's.

Lees meer

Warenhuizen

Warenhuizen hebben een naam hoog te houden in Londen. Rond kerst kunnen zij zich verheugen in een enorme stroom bezoekers: de kerstversieringen bij Harrods en bij Selfridges zijn wereldberoemd. De warenhuizen in Londen zijn echter ook de rest van het jaar een belangrijke toeristische trekpleister.

Lees meer