Wat is hot in Londen?

Londen is cool, hip en trendy. Londen is winkelstad, museumstad, uitgaansstad , musicalstad en vooral wereldstad! Londen, what else?

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in Londen? Dat kan! En dan is de eerste aanrader: reserveer uw stoel bij een theater op West End. Hier draaien avond aan avond beroemde musicalproducties en de tickets zijn enorm gewild. Voor dans en toneel kunt u naar het Royal National Theatre, of naar kleinere theaters; de keuze is ruim. Onderschat ook niet de sympathieke openluchttheaters in de zomer, waar Shakespeare wordt opgevoerd. Het geeft een bijzonder gevoel om buiten te zitten bij het vallen van de avond en de beroemdste toneelstukken uit de geschiedenis te aanschouwen. Meer in de stemming voor stevig de bloemen buitenzetten? Ook dan kan uitgaan in Londen op de bucketlist. De stad staat wereldwijd on top als het om feestvieren gaat. Dompel u maar eens een nachtje onder in de uitgaanswijk Soho, dan snapt u het wel…

Londen, Cocktails in Londen

Uitgaan

Bar Rumba

Bar Rumba is te vinden in Soho, de hippe uitgaanswijk van Londen. Wie het nachtleven van de Britse hoofdstad wil verkennen, moet voet over de drempel zetten bij Bar Rumba. De club biedt qua muziekstijlen en thema-avonden voor elk wat wils en is een van de leukste clubs van de stad.

Lees meer

Be at One

Be at One zorgt er voor dat u goed in de stemming komt voor uw Londense stapavond. In uitgaanswijk Soho zitten barretjes in alle hoekjes en gaatjes. Even een lekkere borrel drinken voor of na een avondje uit is een goed idee. Relax en bestel een cocktail in Wellington Street bij Be at One.

Lees meer

Chinees Nieuwjaar

Londen herbergt een grote Chinese gemeenschap en het is dus niet verwonderlijk dat men er ieder jaar uitgebreid het Chinees Nieuwjaar viert. Met traditionele dansen en parades en allerlei lekkers wordt het nieuwe jaar ingeluid. Als klap op de vuurpijl steekt men een groot aantal Chinese knallers af.

Lees meer

Discotheken/Clubs

Londen is uitermate populair op het gebied van discotheken en clubs. De jonge Londenaren partyen het hele weekend door en hele volksstammen reizen naar de hoofdstad voor een gang langs de meest gewilde hotspots. De discotheken en clubs proberen allemaal hun naam hoog te houden.

Lees meer

Dogstar

Wie eens wat anders wil zien dan uitgaanswijk Soho gaat naar de Southbank en doet een rondje club Dogstar. Dogstar is een sympathieke bar-dancing waar veel mogelijk is en waar men ook overdag al terecht kan voor een natje, een droogje en een feestje. Een regenachtige middag? Bij Dogstar is het lekker warm.

Lees meer

Evenementen en festivals

Festivals en evenementen zijn er in overvloed in de Britse hoofdstad. Londen viert graag feest en daar kunt u een graantje van meepikken. Festivals en evenementen bezoeken op uw stedentrip naar Londen? Denk er dan aan dat u niet de enige bent en boek uw reis op tijd. Dan is succes verzekerd!

Lees meer

Fabric

Fabric, een van de populairste Londense clubs, is een absolute aanrader voor een prima avondje stappen. Live muziek, de beste DJ's, de knapste house en techno zijn standaard bij Fabric. Misschien even in de rij staan in de druilerige Londense nacht maar eenmaal binnen is dat snel vergeten.

Lees meer

Hotspots in Londen

Hotspot is niet voor niets een Engels woord. Hotspots in Londen zijn niet moeilijk te vinden want de Londense clubs hebben wereldbekendheid. Hotter dan dit kan het niet worden dus wie voorop wil lopen en mee wil in de vaart der volkeren spoedt zich naar een van de hotspots in Londen.

Lees meer

Icebar by Icehotel

Icebar by Icehotel brengt bezoekers in een staat van verwarring. Zit u nou in Londen? Of heeft u per ongeluk het verkeerde vliegtuig genomen en bent u op de Noordpool uitgestapt? Icebar by Icehotel staat in ieder geval garant voor even extreem afkoelen. Geen stress, voor een warme jas wordt gezorgd.

Lees meer

KOKO

Club KOKO is te vinden in de noordelijke, "upcoming" Londense wijk Camden. Wie de dure mega-grote danspaleizen wel gezien heeft en een stukje onvervalste Britse jongerencultuur wil opsnuiven, kiest voor KOKO. Het interieur is werkelijk verrassend. KOKO is de moeite waard om naar af te reizen.

Lees meer

Londen Film Festival

Rond Leicester Square, in de grote bioscopen, vindt jaarlijks het London Film Festival plaats. Wie van film houdt en van Londen kan deze twee in de maand oktober goed combineren. Het London Film Festival biedt allerlei nieuws en leuks op het gebied van film.

Lees meer

London Marathon

De London Marathon is een jaarlijks terugkerend evenement van formaat. Met de lente in de bol maakt een horde sportievelingen zich op voor de London Marathon. Dit populaire buitengebeuren heeft zijn aantrekkingskracht op mensen van heinde en verre, of men nou meedoet of de renners komt toejuichen.

Lees meer

London Mela

London Mela is een sympathiek festival met zowel moderne als klassieke Zuid-Aziatische, met name Indiase muziek. Goed voor een middagje swingen en lekkere hapjes eten.

Lees meer

Mayor Thames's Festival

Bent u in september in Londen dan heeft u geluk: de rivier de Thames heeft dan een ereplaatsje op het Mayor Thames's Festival. Het Mayor Thames's Festival is goed voor urenlang plezier, kunst en een geheugenkaartje vol leuke foto's.

Lees meer

Medieval Banquet at The Beefeater

Eten, drinken en dansen bij het licht van de toortsen. Vermaakt worden door narren en jongleurs. Bediend worden door vrolijke dames uit de tijd van de ridders. Ga zo nog maar even door bij restaurant The Beefeater, waar u kunt aanschuiven aan een middeleeuws banket. Stap terug in de tijd en vier een feestje bij The Beefeater.

Lees meer

Ministry of Sound

Ministry of Sound is een begrip in het Londense uitgaansleven. Deze hyper populaire club staat zevende in de top 10 van beste clubs, bepaald door DJ Magazine. Ministry of Sound biedt dus reden genoeg om een avondje met de voetjes van de vloer te gaan en de wilde haren los te gooien.

Lees meer

MPH

MPH is een drukbezochte motorshow waarbij u af en toe uw ogen niet gelooft. De stunts zijn namelijk zo knap uitgevoerd dat het soms wel niet echt lijkt. MPH is zeer populair, zorg dat u er snel bij bent want tickets gaan als warme broodjes over de toonbank.

Lees meer

Musical

Musical in Londen, dat is werkelijk een begrip. The Phantom of The Opera of het verhaal van de legendarische rockband Queen, We Will Rock You: u móét eigenlijk naar een musical in Londen. Kiest u maar! Uw stedentrip Londen biedt u de kans: plan een avondje uit in 's werelds grootste musicalstad.

Lees meer

Nachtleven

Een avondje stappen in Londen begint en eindigt waarschijnlijk ook in de hippe wijk Soho. Kijken, gezien worden en vooral uit-je-dak-gaan zijn sleutelwoorden bij een avond stappen in Londen. Hippe clubs zijn er bij bosjes en de feesten duren all night long. Dus dansschoenen aan en de remmen kunnen los.

Lees meer

New Year's Day Parade

De New Year's Day Parade in Londen wordt ieder jaar druk bezocht. Voor jong en oud is deze optocht een lust voor het oog. Bij de New Year's Day Parade zwaait u het laatste restje oudjaar weg door de lange stoet rond Westminster toe te juichen. Happy New Year!

Lees meer

Notting Hill Carnival

Notting Hill Carnival neemt u mee naar veelkleurig en multicultureel Londen. Notting Hill Carnival is een groot jaarlijks terugkerend straatfestival en u geniet er van een stoet van feestende carnavalvierders, veelal uit de Caraïbische gemeenschap, die feesten in de straten van Notting Hill.

Lees meer

Proms in the Park

The Night of The Proms wordt jaarlijks georganiseerd in the Royal Albert Hall. Helaas, alleen het neusje van de zalm kan bij The Night of The Proms zijn. In Londen werd een leuk alternatief bedacht: Proms in the Park. Hier bent u wèl de uitverkorene!

Lees meer

Pubs en bars

Ieder land heeft zijn eigen tradities en een goede Engelse gewoonte is het bezoek aan de pub. Wijk eens af van de toeristische route en duik een zijstraatje in. De kans is groot dat u er een pub vindt. Liever echt loungen en een cocktail drinken? Dat sfeertje vindt u dan weer eerder in een bar.

Lees meer

Regent Street Festival

Regent Street trekt altijd al veel nieuwsgierigen en kooplustigen. Op het Regent Street Festival in september hebben zij nog een paar goede redenen extra om zich naar dit populaire stuk Londen te spoeden. Het sprankelende evenement zorgt voor urenlang straatvermaak en is erg leuk voor kinderen.

Lees meer

Ski and Snowboard Show

Halsbrekende toeren halen ze uit, de sportievelingen op de Ski and Snowboard Show. Zelf kunt u ook op de lange latten en voor de kinderen is er van alles te beleven op deze hartverwarmende Ski and Snowboard Show. Een plezierig dagje uit.

Lees meer

Sound

Leicester Square biedt toegang tot de zeer populaire en grote club Sound. "Sound" is ook wat men werkelijk kan verwachten bij het betreden van dit dans- en feestmekka. Niet voor gevoelige oortjes, wel voor doorgewinterde partydieren. Sound is dé plek om eens goed te gaan "clubben".

Lees meer

The Anchor

The Anchor is een echte oude Engelse pub. Pubs als The Anchor hebben een apart plekje in de harten van de Londenaren. Zo'n vijfduizend telt de Britse hoofdstad er, verspreid over alle buurten. Laat dit stukje onvervalst Engeland niet links liggen en breng er een uurtje door. Of twee. Of...

Lees meer

The Great British Beer Festival

This is Brittan's biggest pub! The Great British Beer Festival zorgt er wel voor dat het alle grote biermerken een plekje geeft achter de lange rij taps in de Olympia hal. The Great British Beer Festival is, hoe kan het ook anders, een bijzonder gezellig evenement.

Lees meer

Theater

Naar het theater kunt u zoveel u wilt in Londen. Naast musicalstad is Londen ook theaterstad bij uitstek. Het Engelse theater werd natuurlijk vooral beroemd door toneelschrijver Shakespeare. Vele stukken van zijn hand worden er ten tonele gebracht, al dan niet in een modern jasje gestoken.

Lees meer

Zoo

Niet de Londense dierentuin maar een gezellige bar en club bevindt zich achter Leicester Square onder de veelzeggende naam Zoo. Gezellig en retro, kleurig en warm gaan hand in hand bij deze sympathieke bar. Wie gaat er mee aapjes kijken in het legendarische Soho?

Lees meer