Wat is hot in Londen?

Londen is cool, hip en trendy. Londen is winkelstad, museumstad, uitgaansstad , musicalstad en vooral wereldstad! Londen, what else?

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Ga in Londen vooral op zijn Engels eten en drinken. En dat betekent: begin met een stevig ontbijt. Helemaal niet zo gek, want een flink bord eieren, spek, worst en toast vormt een prima basis voor een dag lang stedentrippen. Doe ook verder op de dag net als de Engelsen en strijk tegen vieren neer voor de thee bij een van de sfeervolle pubs. Niet alleen krijgt u dan per persoon een hele pot, lekker sterk en met een kannetje melk ernaast, ook wordt er van alles te smullen bij gepresenteerd. Zet uw tanden in sandwiches, pasteitjes, gebak en cake. Met een goed gevulde maag houdt u het zo prima uit tot het diner. En verder… gaat het op het gebied van eten en drinken in Londen zoals in iedere wereldstad en is het aanbod aan restaurants zeer gevarieerd.

Londen, Covent Garden Londen

Eten en drinken

Afternoon Tea

De afternoon tea is typisch Brits. Wij Hollanders drinken rond de klok van vieren misschien liever een kop koffie maar de Engelsen gaan, al van oudsher, uitgebreid zitten voor de afternoon tea. Dit is voor hen dè pauze van de dag en het moment om te genieten van een lekkere kop thee met veel melk en...scones!

Lees meer

Alma's Restaurant

Alma's Restaurant ligt verscholen in de straatjes op de South Bank. Het is even zoeken maar dan heeft u ook wat. Pizzeria Alma's Restaurant heeft met recht een plek verworven in onze top 10 van goede restaurants in Londen. Een voortreffelijke pizza bakken is namelijk een kunst.

Lees meer

Betaalbaar, door de stad heen

Uw stedentrip Londen hoeft niet duurder te worden dan u zelf wilt. U kunt natuurlijk eten in het hotel, maar voor wie overdag nieuwe brandstof nodig heeft is het handig te weten dat er goedkope manieren zijn om even "bij te tanken" met een koude of warme maaltijd of een kop koffie.

Lees meer

Casa Brindisa

Uitgehongerd na uw museumbezoek... Geen nood. Bij Casa Brindisa zit u goed voor een portie Spaanse tapas of een mediterraan menu. Bij mooi weer geniet u buiten op het terras en ook binnen is het gezellig druk bij Casa Brindisa. Een prima adresje om even bij te komen.

Lees meer

Eetgewoonten

Uit eten in Londen is een hele ervaring voor hen die zweren bij de Hollandse pot. De Engelsen houden er hun eigen eetgewoonten op na en het kan geen kwaad daar alvast iets over te weten voor u op reis gaat. U zult trouwens versteld staan van het aantal prima restaurants op Londense bodem.

Lees meer

Foxtrot Oscar

Foxtrot Oscar is een van de minder bekende maar daarom niet minder geliefde restaurants van televisiekok Gordon Ramsay. Bij Foxtrot Oscar weet u in ieder geval zeker dat u een verzorgde maaltijd eet en bediend wordt door personeel dat de juiste instructies krijgt ingefluisterd.

Lees meer

Halepi

In Londen kunt u alle kanten op als het om restaurants gaat. Doordat verschillende bevolkingsgroepen er samenleven is de internationale keuken ruim vertegenwoordig. In Londen eet u lekker Pakistaans, Indiaas, Brits, Chinees of Grieks.

Lees meer

Island Grill

Bij Island Grill kunt u uit eten in stijl met zicht op Hyde Park. Een geslaagde avond is zeker voor elkaar bij Island Grill. Dit restaurant biedt een ruime keuze aan vernieuwende gerechten en met een goed glas erbij zit u hier voorlopig wel goed. Eet smakelijk!

Lees meer

Luxe restaurants

Op zoek naar een goed restaurant in Londen? Wie zichzelf en zijn gezelschap eens echt lekker wil verwennen, kan een tafeltje reserveren bij een van de duurdere restaurants in Londen. Stijlvol dineren kan op vele locaties in de stad. Goede kans dat u ook nog een bekendheid tegen het lijf loopt.

Lees meer

Mr Wu

Mr Wu is een aanrader. Londen is de thuisbasis van een uitgebreide Chinese gemeenschap en dat ziet u aan het grote aantal restaurants. Bij Mr Wu eet u uw buikje rond voor een sympathiek prijsje. Voor wie graag Chinees eet is dit een echte topper. U vindt drie vestigingen in hartje Londen.

Lees meer

Saka no Hana

Houdt u van Japans? Restaurant Saka no Hana zal u niet tegenvallen en dat is zwak uitgedrukt. Bij Saka no Hana kookt men echt voortreffelijk. Het restaurant biedt u een rijke, gevarieerde kaart en is daarbij redelijk geprijsd. Gaat u er maar eens lekker voor zitten.

Lees meer

The Cinnamon Club

The Cinnamon Club mag zich verheugen in een grote populariteit onder restaurantbezoekers in Londen. Bij The Cinnamon Club is Indiaas eten een ervaring op zich. Stap hier met een gerust hart over de drempel en dineer tussen de boeken in de voormalige bibliotheek.

Lees meer

The Folly

U stapt een andere wereld binnen als u de deur opent van restaurant The Folly. Hip met een twist. Van alle markten thuis. Over de grens maar met een onmiskenbaar Engels accent. Wat ons betreft heeft The Folly een plekje verdiend in onze restaurant top 10. Wat vindt u?

Lees meer

Vertigo 42

Vertigo 42 is een bijzonder adresje. Om duizelig van te worden namelijk, het uitzicht vanuit restaurant Vertigo 42. Londen ligt hier aan uw voeten terwijl u eet. Op de bovenste verdieping van "Tower 42" drinkt u vooral champagne waarbij kleine chique gerechten worden geserveerd.

Lees meer