Eetgewoonten

's Lands wijs, 's lands eer. Als u op vakantie bent in een ander land vindt u het vast leuk om ook iets mee te pikken van de daar geldende gewoonten en gebruiken. Begint u eens met deze weetjes over de Engelse eetgewoonten.

English Breakfast
Zoals u waarschijnlijk wel weet zien de Engelsen het ontbijt als een belangrijke start van de dag. Ze deinzen niet terug voor roerei met spek, worstjes en bloedworst: black pudding. Als u ervan houdt eens iets nieuws te proberen mag een echt English Breakfast tijdens uw stedentrip niet ontbreken. U zult zien dat u er een heleboel energie van krijgt! In de meeste hotels kunt u naast deze stevige kost ook kiezen voor een Continental Breakfast: dit is het ontbijt zoals wij het beter kennen.

Lokale drankjes
Buiten hun grote kop thee met melk en suiker lusten de Engelsen ook wel een biertje. Niet voor niets zijn er zoveel pubs te vinden in Londen die op ongeacht welk moment van de dag altijd goed gevuld zijn. Als u een biertje bestelt kunt u kiezen uit een "pint" of "half a pint", de bescheidener variant. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen lager (licht van kleur en smaak), bitter (donkerder van kleur en zwaarder) en stout (het donkerste en zwaarste bier).
Een echte lokale specialiteit is gin. Deze alcoholische drank wordt gemaakt via verdamping van een gegist graanbeslag. Door de toevoeging van jeneverbessen krijgt het een geheel eigen smaak. De drank wordt zelden puur gedronken: het wordt vaak gemixt met tonic. Gin-tonic dus!

Wie wil eten als de echte Engelsman zal een klein beetje moeten omschakelen en zijn gewoonten van thuis moeten loslaten. Bent u het type wat-de-boer-niet-kent-dat-lust-ie-niet? Dan kunt u in Londen ook prima uit de voeten hoor!