Ontdek vele bezienswaardigheden van Londen.

Wilt u de mooiste bezienswaardigheden in Londen allemaal bekijken? Dan zult u een keer terug moeten komen. Londen is een geweldige stad met prachtige bouwwerken en musea.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een trein- of vliegreis ontvangt u een voucher voor de gratis Thames Cruise .

Er is zoveel te beleven in Londen!

Wilt u de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen allemaal bekijken? Zorg dan maar dat u een strak programma hebt, of uw volgende stedentrip naar Londen ook alvast op de planning zet. Er is hier zoveel te beleven! Londen is de stad van traditie, met prachtige historische bouwwerken. Bezoek de deftige abdijkerk Westminster Abbey, waar de Engelse vorsten in het huwelijk treden. Ga naar de Tower of London, waar u de kroonjuwelen in het echt kunt zien. Wandel over de beroemde Tower Bridge. En droom weg aan de oevers van de Thames, waar de zware klokslagen van de Big Ben over het water galmen. Houdt u de tijd in de gaten? Dan staat u straks om 11.30 vooraan bij het wisselen van de wacht op Buckingham Palace.

‘Hop on’ zo’n charmante rode dubbeldekker

Maar Londen is niet alleen deftig en traditioneel. Londen is ook een hypermoderne stad waar het zakenleven op volle toeren draait. Ga naar de wijk Canary Wharf, het financiële hart van de stad, met zijn torenhoge nieuwbouw. Steeds meer toeristen nemen hier een kijkje en genieten er meteen ook maar even van het grote winkelaanbod. Hoe gaat u zich trouwens door Londen verplaatsen? Een geweldige optie: spring op zo’n charmante rode ‘Hop On Hop Off’ dubbeldekker. Met een dagkaartje op zak stapt u in en uit waar u maar wilt. Behalve de bus kunt u ook de boot nemen, die u volgens hetzelfde principe naar alle highlights voert.

Veel musea in Londen zijn gratis

En nu hebben we een hele rij bezienswaardigheden in Londen nog helemaal niet genoemd! De London Eye bijvoorbeeld, het grootste reuzenrad ter wereld. Eenmaal boven kunt u kilometers ver kijken. En wie gaat er niet naar Londen voor de musea, waarvan er veel nog gratis zijn ook? Het gigantische British Museum met zijn duizenden geschiedkundige voorwerpen van over de hele wereld. De National Gallery, waar kostbare Europese kunst te zien is. Tate Modern, een zwaargewicht onder de musea voor moderne kunst. Kortom: neem maar wat extra vakantiedagen op…

Londen

Bezienswaardigheden Londen

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Londen