Ontdek vele bezienswaardigheden van Londen.

Wilt u de mooiste bezienswaardigheden in Londen allemaal bekijken? Dan zult u een keer terug moeten komen. Londen is een geweldige stad met prachtige bouwwerken en musea.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wilt u de mooiste bezienswaardigheden in Londen allemaal bekijken? Dan zult u een keer terug moeten komen. Londen is een geweldige stad met prachtige bouwwerken en musea en wie overal goed bij stil wil staan komt gewoonweg tijd te kort. Londen is de stad van Engelse traditie. De sfeer is gemoedelijk, maar ademt tegelijkertijd moderniteit en vitaliteit. Dwaal rond over de pleintjes vol straatartiesten in de hippe wijk Covent Garden en droom weg aan de oevers van de Thames, waar de zware klokslagen van de Big Ben over het water galmen. Zorg dat u vooraan staat bij traditionele ceremonies, zoals het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace. Onder de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen vallen ook de machtig mooie musea, zoals de beroemde National Gallery waar vele grote meesters vertegenwoordigd zijn.

Londen

Bezienswaardigheden

No text

Buckingham Palace

Buckingham Palace staat natuurlijk op uw to do-lijstje, want wie naar Londen gaat moet stilstaan bij de wisseling van de wacht. Nog altijd in dezelfde opvallende wachterspakken als in de tijd van Queen Victoria maakt de koninklijke garde zich iedere dag op voor een nieuwe werkdag bij Buckingham Palace.

Lees meer
No text

Big Ben

Big Ben met zijn zware stem. U vertrekt zeker niet uit Londen zonder te hebben gehoord hoe Big Ben klinkt. De grote massieve klok in de toren van het parlementsgebouw is gemaakt van een legering van brons en tin en ieder uur verrast hij u met zijn imposante geluid. Voor de Londenaren een baken in de tijd.

Lees meer
No text

Tower Bridge

Van lego kun je alles maken, zelfs de Londense Tower Bridge! De set lego van de Tower Bridge wordt nogal eens aangeschaft als origineel souvenir en dit bewijst wel de populariteit van deze oude basculebrug over de Thames. Neem de Tower Bridge zeker op in uw schema want hij is het hart van Londen.

Lees meer
No text

British Museum

Het British Museum, een absolute must-see tijdens uw stedentrip Londen. Neem de tijd voor een eerste kennismaking met het British Museum. Kom later nog eens terug voor meer want in één keer is het niet te behappen. Zeker is, dat u na uw bezoek als een tevreden mens de straten van Londen weer inloopt.

Lees meer

Covent Garden

Covent Garden toont een hip en happening Londen. Dat wordt vast een geslaagd middagje shoppen en rondkijken in en om Covent Garden. Lekker struinen in speciale winkeltjes en u laten verbazen door de straatartiesten. Wie van gezelligheid en sfeer houdt komt hier zeker met een big smile vandaan.

Lees meer

Design Museum

Vlakbij Tower Bridge en de rivier de Thames zet u voet over de drempel van het verfrissende Design Museum. Na een bezoek kijkt u anders naar de wereld om u heen: zelfs tupperware is immers design! Het Design Museum is trouwens dé plek om te slagen voor bijzondere cadeautjes en souvenirs.

Lees meer

Harry Potter Studio Tour

Een Harry Potter Studio Tour is een magische ervaring... De beroemdste tovenaarsleerling van deze eeuw wandelde dag in dag uit rond op de set in Watford die u kunt bezoeken tijdens deze Harry Potter Studio Tour. Als u goed oplet, leert u zelf misschien ook een paar handige toverspreuken.

Lees meer

HMS Belfast

Het bloed van de mannen die in 1944 op de HMS Belfast de kusten van Normandië naderden moet geborreld hebben van de adrenaline. Zij wisten toen nog niet dat ze geschiedenis schreven en dat hun namen voor altijd verbonden zouden blijven aan de HMS Belfast en... aan D-Day. Een indrukwekkend museum.

Lees meer

Hyde Park

In Hyde Park kunt u lekker mensen kijken. Even op adem komen van alle drukte van de stad. In Hyde Park pakt u een stoel, kiest u een bankje of spreidt u uw picknickkleedje uit op het gras. Een perfecte locatie om alle indrukken even te laten bezinken, een kaartje te schrijven en nieuwe plannen te maken.

Lees meer

Leicester Square

Odeon, de grote chique bioscoop waar vele Londense filmpremières plaatsvinden, ligt aan het plein Leicester Square. In het kloppend hart van West End kunt u terecht voor theater en film. Wie wil gaat vooraf een lekker hapje eten in de hippe buurt rond Leicester Square.

Lees meer

London Zoo

Let's go to the Zoo! Niet zomaar een dierentuin, dit gigantische park, de London Zoo. U kunt geen diersoort bedenken of u ziet hem hier terug en dan bij voorkeur in zijn natuurlijke habitat. Wie even genoeg heeft van musea en de kinderen een plezier wil doen, neemt ze mee voor een dagje London Zoo.

Lees meer
No text

Madame Tussauds

Bij Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum staan de langste rijen van Londen. Iedereen wil ze ontmoeten, al die beroemdheden die bij elkaar staan bij Madame Tussauds. U zou ze bijna de hand schudden of even een praatje met ze willen maken. Hoe is het toch mogelijk dat ze niet van echt te onderscheiden zijn!

Lees meer

Museum of London

In het Museum of London staat u oog in oog met de geschiedenis. Hier dwaalt u rond door de zalen en wordt u zich bewust van het turbulente verleden van uw nu zo welvarende vakantiebestemming... Ooit was het allemaal anders. Het Museum of London neemt u mee op een tijdreis.

Lees meer

National Gallery

In de National Gallery, Londens grootste kunstverzameling, loopt u rustig dagenlang rond. In de National Gallery kunt u natuurlijk uw eigen bezoekroute plannen, maar het is een goed idee om in dit uit de kluiten gewassen museum te kiezen voor een gids. Zo weet u zeker dat u de highlights te pakken heeft.

Lees meer

National Portrait Gallery

De National Portret Gallery laat de beeltenis zien van alle belangrijke Britten uit de geschiedenis. Bustes en portretten, modern en klassiek, allemaal hebben ze een plekje in de National Portret Gallery. Om de hoek bij het statige Trafalgar Square vindt u deze zeer uitgebreide collectie portretten.

Lees meer
No text

Notting Hill

Notting Hill is niet alleen bekend van het witte doek maar dankt zijn faam ook aan het jaarlijkse straatfestival Notting Hill Carnival. Antiekliefhebbers weten vooral de zaterdagmarkt te vinden en wie wil shoppen kan er eveneens terecht. Notting Hill is een wijk met allure: dwaal er een middagje rond.

Lees meer

Piccadilly Circus

Houdt uw adem in op Piccadilly Cricus. Dit drukke, chaotische Londense plein is beroemd en berucht in de wereld en alleen daarom al moet u een paar stappen gezet hebben op dit fameuze Piccadilly Circus. Laat u niet te snel wegjagen door het toeterende verkeer: in de buurt is een heleboel moois te zien.

Lees meer

Regent's Park

Regent's Park heeft alles voor een moment weg uit de drukte. Heeft u het even gehad met de stad, duik dan onder in het groen van Regent's Park. De Engelse tuinen zijn wereldberoemd om hun planten- en bloemenpracht en hun lieflijke paadjes. Wandel even een rondje in Regent's Park voor u weer de drukte in stapt.

Lees meer

Science Museum

Het Science Museum spreekt tot de verbeelding van iedere bezoeker. Bent u na een wandeling door Hyde Park weer toe aan nieuwe input? Loop dan een stukje in zuidelijke richting en duik het wetenschapsmuseum, het Science Museum, in. Als u weer buiten staat bent u werkelijk een stuk wijzer geworden.

Lees meer

Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes, de beroemde detective die het levenslicht zag bij het geluid van de krassende pen van schrijver Sir Arthur Conan Doyle, heeft zijn eigen museum. De detective heeft nooit echt bestaan. Of zag u daar een snelle schim bewegen achter de deur?

Lees meer

St Paul's Cathedral

In St. Paul's Cathedral gaven prins Charles en Lady Di elkaar het ja-woord. Hoewel hun sprookje niet goed afliep, kunt u zich wel voorstellen hoe het begon als u binnen de muren van St. Paul's Cathedral bent. De sfeer is gewijd en koninklijk en hoe kan het ook anders met zo'n rijk verleden.

Lees meer

St. James's Park

Take a break en strijk neer in St. James's Park. In St. James's Park, op een paar passen afstand van de Theems en het centrum van Londen, krijgt u een idee van hoe de adel hier rondslenterde tijdens de hoogtijdagen van de Romantiek. Laat dit fijne, groene stukje Londen u bekoren.

Lees meer

Tate Britain

Tate Britain is weer helemaal "back". Londen was al jarenlang meer gefocust op Tate Modern, de eigentijdse overbuurman van Tate Britain. Na een ingrijpende verbouwing van het gebouw en een grondige herziening van de wijze van presenteren van de collecties is Tate Britain sinds eind 2013 weer open.

Lees meer

Tate Modern

Bij Tate Modern zijn liefhebbers van moderne kunst een tijdje zoet. Tate Modern breidde recentelijk uit en nu is er nog meer te zien. Het museum gaat mee met zijn tijd en wordt steeds interactiever. Wie geen genoeg krijgt van de moderne meesters moet zeker een bezoek brengen aan dit museum.

Lees meer

The London Eye

Voor The London Eye, het enorme reuzenrad dat u in zijn glazen gondels meevoert naar grote hoogten, bestelt u het best van tevoren uw tickets. U heeft immers wel wat beters te doen dan uren in de rij staan voor de kassa van The London Eye. Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal.

Lees meer
No text

The Tower of London

Bewonder de kroonjuwelen achter gepantserd glas tijdens een bezoek aan The Tower of London. Dit is het fort waar het oude Engeland herleeft voor uw geestesoog. In The Tower of London wordt de indrukwekkende koninklijke scepter bewaard. Hij is getooid met de grootste geslepen diamant op aarde.

Lees meer

Trafalgar Square

Trafalgar Square is nog zo'n fijn Londens plein, centraal gelegen en bol van geschiedenis. Op Trafalgar Square laat u zich natuurlijk overhalen de brutale duiven te voeren of gaat u op de foto met een leeuw...van brons welteverstaan. Op Trafalgar Square viert men altijd uitgebreid Oudejaarsnacht.

Lees meer
No text

Westminster Abbey

Betjeman, Engelse dichter die zijn vaderland steeds met een knipoog bekeek, schreef een guitig gedicht over Westminster Abbey. Betjeman vond het er maar druk. Hij had wel een beetje gelijk want het is net of de vele dames en heren van stand die er begraven liggen, hebben moeten vechten voor een plekje.

Lees meer