British Museum

Met zijn prachtige voorwerpen van over de hele wereld en een aantal indrukwekkende pronkstukken heeft het British Museum wereldfaam verworven. Dat is te zien aan de bezoekersaantallen: vijf miljoen mensen kopen er jaarlijks een kaartje.

Kunstschatten uit de hele wereld
In het museum bevinden zich boeken, vele kostbare originele handschriften (onder andere die van de Magna Charta en de Codex Alexandrinus) Egyptische reliëfs, Etruskische vazen, tekeningen, prenten, Egyptische, Assyrische, Griekse en Romeinse kunstvoorwerpen, beeldhouwwerk, sieraden, munten en penningen, voorwerpen uit de brons- en steentijd en uit de Middeleeuwen, maar ook 's werelds grootste verzameling postzegels.

Groeiende collectie
Door middel van een grote loterij, die veel geld opbracht, kon het museum halverwege de 18e eeuw worden geopend. Grote privé-collecties konden worden aangekocht en ook later steeds worden aangevuld. Britse legers namen van hun veroveringstochten overzee ook het één en ander mee naar huis. Als u het hele museum wilt zien zult u een paar keer terug moeten komen. Net als het Louvre in Parijs is het British Museum niet in één dag te doen. Vergeet niet bij binnenkomst een plattegrondje te kopen, dat helpt u op weg.

Adres: Great Russell Street
Metro: Tottenham Court Road/Holborn
Openingstijden: Dagelijks 10.00-17.30 uur
Prijzen: Gratis (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)