London Zoo

De Londense dierentuin is 's werelds meest bekende Zoo. Er wonen maar liefst 12000 dieren. London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De tuin werd geopend in 1828 ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek en werd in 1847 opengesteld voor het publiek. De huidige populatie omvat meer dan 750 verschillende diersoorten. London Zoo is vaak gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma's. Het bekendste voorbeeld daarvan is de scène in het reptielenhuis uit de verfilming van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Natuurlijke leefomgeving
Een terrarium met kruipers, een donker verblijf voor nachtdieren...in de London Zoo hebben de dieren het goed. Hun natuurlijke leefomgeving is er zoveel mogelijk nagebootst. Waan u bijvoorbeeld in de jungle in Gorilla Kingdom of ga naar het strand van Penguin Beach. De recent gebouwde afdeling Web of Life is sterk educatief van aard. Op aantrekkelijke wijze wordt met deze interactieve tentoonstelling het verhaal verteld over het leven op aarde en hoe om te gaan met ons milieu.

In de zomermaanden is de dierentuin soms ook 's avonds laat nog open en dan worden er allerlei spannende activiteiten georganiseerd. Met name kinderen beleven hier dan de tijd van hun leven.

Adres: Regent's Park.
Metro: Chalk Farm
Openingstijden: 10.00-17.30 uur (in de zomer tot 18.00 uur, 's winters tot 16.00 uur).
Prijzen: £22,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)