Harry Potter Studio Tour

Harry Potter is een begrip. Een hele generatie is opgegroeid met de boeken en films die zijn verhaal vertellen. Echte fans zullen de dag van hun leven hebben als zij deze kans grijpen: een bezoek aan de Harry Potter Studio's.

Rondleiding over de set
Tijdens deze Tour wordt u rondgeleid door de uit de film zo bekende zalen en vertrekken. Zo ziet u bijvoorbeeld de grote hal waar de studenten aan lange tafels zaten en waar menig avontuur begon, of het hutje van de reusachtige Hagrid. U wordt ingewijd in de geheimen van de special effects en u krijgt uitleg over de manier waarop alles is gefilmd. Kostuums, decors, geluiden...niets ontbreekt.

Hogwarts Castle, by day and by night
Een topstuk dat te zien is in de studio's is Hogwarts Castle, veelvuldig gebruikt voor allerlei shots in de films. Het kasteel is tot in de kleinste details gebouwd op een schaal van 1:24. Om u een idee te geven van de verschillende mogelijkheden van het gebruik van de maquette worden dag en nacht iedere vier minuten voor uw ogen afgewisseld. Overdag ziet u het bleke zonnetje schijnen en 's nachts de honderden bewegende lichtjes van de toortsen van de leerlingen achter de ramen. Rond kerst valt er zelfs sneeuw!

De studio's bevinden zich op 30 km afstand van Londen. U moet uw tickets en uw tourmoment van tevoren reserveren.

Adres: Warner Bross Studio Tour Londen, Leavesden.
Tel: 02073238299
Trein: Watford Junction
Openingstijden: dagelijks 9.00-18.30
Prijzen: £30,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)