Museum of London

Het is leuk iets te weten over de geschiedenis van de stad waar u op vakantie bent. In het Museum of London bent u aan het goede adres. Hier leert u alles over de ontwikkeling van de stad, van de dagen van de holbewoners tot het moderne nu.

Bloedige tijden en de Dark Age
Rond het jaar nul vond de bezetting van Groot-Brittannië door de Romeinen plaats. Het werd een bloedige tijd. Het Britse koningshuis verzette zich hevig en dat kostte veel gewone burgers, ook in Londen, het leven. De 6e tot de 10e eeuw na Christus wordt de "Dark age" genoemd. In die tijd werd Londen steeds opnieuw weer aangevallen door de Vikingen en ook deze heren keken niet op een mensenleven meer of minder. In het museum kunt u gebruiksvoorwerpen, wapens en sieraden uit die tijd bekijken.

The Great Fire in 1666
U ziet hoe in de Middeleeuwen de stad opbloeide. De Tower of London en de Tower Bridge werden in die tijd gebouwd. Omdat veel huizen van hout waren en men vaak open vuren stookte, brak er in de Middeleeuwen om de haverklap brand uit in de stad. The Great Fire was de meest verwoestende: in 1666 legde zij tachtig procent van Londen in de as. Heel waardevol dus om wat van de overgebleven voorwerpen nog in het Museum of London te kunnen zien.

Geschiedenis tot nu
Het verhaal gaat verder: de bloeiperiode van het Britse rijk in de 18e en 19e eeuw, de heropbouw en uitbreiding van de stad onder leiding van architect Nash, de geschiedenis van de stad onder de beide wereldoorlogen, de recente geschiedenis...te veel om op te noemen. U kunt echt beter zelf gaan kijken.

Adres: 150 London Wall
Metro: Barbican/Moorgate/St. Paul's
Openingstijden: ma-zo 10.00-18.00 uur
Prijzen: Gratis (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)