The Tower of London

Eén van de beroemdste versterkte bouwwerken ter wereld. The Tower of London heeft door de jaren heen onder andere dienst gedaan als residentie van de heersers, gevangenis, terechtstellingsplaats en munterij van de Engelse monarchen.

Kroonjuwelen in een stenen toren
Aan het eind van de 11e eeuw werd het fort gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar na de Slag bij Hastings. Hier kon hij zich verschansen en het koninkrijk besturen. Vóór die tijd waren forten vaak van hout maar The Tower of London werd veel sterker omdat hij van steen was. Nog altijd is dit de plek waar de kroon van het koningshuis wordt bewaard en bewaakt en waar ook de andere kroonjuwelen liggen. U kunt ze bewonderen!

Rituelen en legendes
Gek als de Engelsen zijn op tradities, hangt er nog een zweem van oude rituelen om deze vesting heen. Zo wordt er, net als bij Buckingham Palace, iedere dag een wisseling van de wacht uitgevoerd waarbij de sleutel van de Tower wordt overgedragen aan de volgende groep bewakers. U kunt hier alleen na het maken van een afspraak getuige van zijn. Een ander fenomeen is de groep kraaien. Volgens de legende zijn zij de belangrijkste bewakers en zal het koninkrijk ten onder gaan als de vogels zijn gevlogen. Om hen te verleiden te blijven worden ze dagelijks gevoerd met de lekkerste hapjes.

Adres: Tower Hill
Metro: Tower Hill
Openingstijden: di-za 09.00-17.30 uur, zo en ma 10.00-17.30 uur.
Prijzen: £20,90 (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)