St Paul's Cathedral

Eén van de bekendste kathedralen ter wereld. Een mooie Byzantijnse kathedraal met een majestueuze koepel. Vijfhonderddertig traptreden bieden u toegang tot de Gouden Galerij. Deze klim wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Voorlopers van de kathedraal
Op plaatsen waar kerken en kathedralen zijn gebouwd, stonden vaak in veel vroeger tijden ook al bouwwerken gewijd aan de goden. Zo was er ten tijde van de Romeinen op de plek van de kathedraal een tempel voor de godin van de jacht en zetten de Saksen hier later een houten kerk neer, ter ere van Paulus. In de vroege Middeleeuwen bouwden de Normandiërs op de plek een grote kathedraal. Toen die in 1666 tot de grond toe afbrandde tijdens de Grote Brand, kreeg de Britse architect Christopher Wren de opdracht tot het bouwen van de huidige St. Paul's. Binnen kunt u nog maquettes van de middeleeuwse voorloper bekijken.

Een beroemd ja-woord en Whispering Gallery
De kathedraal is door de tijd heen het toneel geweest van een aantal belangrijke gebeurtenissen. Admiraal Nelson's begrafenis vond er plaats in 1806 evenals die van Winston Churchill in 1965. Prins Charles en Lady Di gaven er elkaar het ja-woord.
De kathedraal is een staaltje van geslaagde akoestiek. Loopt u tijdens uw bezoek ook langs de muren van de Whispering Gallery, de Fluistergalerij. Het is een verrassende gewaarwording te merken dat ieder hier gefluisterd woord vele meters verderop goed te horen is. Zou Wren dit zo hebben voorzien of is het mysterieus toeval?

Adres: The Chapter House St Paul's Churchyard
Metro: St. Paul's
Openingstijden: ma-za 8.30-16.00 uur
Prijzen: £15,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)