Science Museum

Het Science Museum herbergt een schat aan objecten die de wetenschappelijke, technologische en medische geschiedenis verbeelden sinds de 18e eeuw.

Voorwerpen met een verhaal
De voorloper van de passer was een veel ingewikkelder instrument dan dat leuke kleine metalen pennetje dat wij vandaag gebruiken voor het trekken van een cirkeltje. De geschiedenis van de geneeskunst spreekt via de Giustiniani Medecin Chest uit 1565, de voorloper van onze EHBO-doos. Dit fraai vormgegeven kleine kistje met slimme laatjes bevat 126 flesjes en potjes waarvan sommige nog de middeleeuwse inhoud bevatten. Dit zijn maar twee voorbeelden uit de gigantische collectie.

Gericht op de toekomst
Behalve een duik nemen in de geschiedenis van de wetenschap kunt u in het museum ook tal van objecten en wetenswaardigheden bewonderen die juist op de toekomst zijn gericht. Zo wordt u uitgebreid bijgepraat over de toekomstige mogelijkheden van 3D-printen en neemt men u mee de ruimte in. Veel tentoonstellingen zijn interactief en natuurlijk ook reuze interessant voor kinderen.

Adres: Exhibition Road
Metro: South Kensington
Openingstijden: Dagelijks van 10:00-18:00 uur
Prijzen: Gratis, maar aan sommige tentoonstellingen zijn wel kosten verbonden. (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)