Tate Britain

Tate Britain, het museum dat belangrijke Britse kunst van de afgelopen 500 jaar herbergt, is opnieuw in de running. Jarenlang was het museum weinig populair, met name doordat het gebouw wat verwaarloosd en niet meer aantrekkelijk was. De presentatie van de collectie kon ook wel een opfrisbeurt gebruiken.

Indrukwekkende entree
Anno Nu mogen kunst- en museumliefhebbers Tate Britain niet meer overslaan. Net als Tate Modern, het museum voor moderne kunst dat er vlakbij te vinden is, is ook Tate Britain weer helemaal hip. Zo'n drie jaar duurde de verbouwing van het historische pand en het resultaat mag er zijn. Architect Sydney Smith zou opgelucht ademhalen als hij het wist, want het gebouw met de indrukwekkende entree, het fraaie trappenhuis en de vele bijzondere ruimtes komt na al die jaren weer helemaal tot zijn recht.

Britse kunstgeschiedenis
U kunt van Tate Britain naar Tate Modern en omgekeerd door gebruik te maken van de boot, die iedere 40 minuten tussen de musea heen en weer pendelt. Waar Tate Modern uitblinkt in experimenten en nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, geeft Tate Britain een prachtig beeld van de oudere en recentere voorlopers van al dat nieuws. Een beter overzicht van de Britse kunstgeschiedenis kunt u niet krijgen dan door een bezoek te brengen aan beide musea.

Adres: Millbank
Tel: 020 7887 8888
Metro: Pimlico/Vauxhall
Openingstijden: Dagelijks 10.00-18.00 uur
Prijzen: Gratis
(prijzen en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)