Madame Tussauds

U heeft natuurlijk eerder gehoord van dit wereldberoemde wassenbeeldenmuseum, waarvan zich een zusje in onze eigen hoofdstad Amsterdam bevindt. Madame Tussauds is met twee miljoen bezoekers per jaar een van de drukst bezochte musea van Londen.

Beroemdheden in was
Schouder aan schouder wachten lange rijen toeristen dagelijks tot de deuren van het museum opengaan. Beroemde persoonlijkheden uit de wereld van geschiedenis, politiek, sport en entertainment kunt u hier zien. Ontmoet Kylie Minogue, Brad Pitt en Jennifer Lopez. Laat u fotograferen met James Bond of ga op audiëntie bij de koningin.

Wie was Madame Tussaud?
Madame Tussaud, een française, werd geboren in 1761 en keek de kunst van het wassen beelden maken af bij een bevriende dokter. Al gauw werd haar talent ontdekt en ontwikkelde ze zich tot een veelgevraagd "artiest" in hogere Franse kringen. Eén van haar belangrijkste klanten in die tijd was de Franse koning Lodewijk de XVI. Ze maakte wassen beelden van hem en zijn familie en vandaag de dag kunt u hen nog in Londen zien staan.

Adres: Marylebone Road.
Metro: Baker Street
Openingstijden: 09.30-17.30 uur
Entree: £30,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)