Notting Hill

Dankzij de gelijknamige film met in de hoofdrollen Hugh Grant en Julia Roberts werd Notting Hill in één klap beroemd. Notting Hill is een rijke, modieuze buurt die zich uitstrekt in de wijken Kensington en Chelsea. Het straatbeeld bestaat uit prachtige Victoriaanse huizen met terrassen, gevarieerde winkeltjes en leuke restaurants. In deze buurt leven tientallen culturen samen. De fameuze Portobello Road loopt van noord naar zuid door Notting Hill.

Antiekmarkt
Plan op zaterdag een wandeling over de Portobello Road Market als u van antiek houdt. De spulletjes die u hier vindt zijn niet goedkoop maar het aanbod is groot. Pas wel goed op want er wordt ook namaak aangeboden.
Op doordeweekse dagen is er ook markt op Notting Hill, het aanbod is dan gevarieerder. Sfeertje proeven kan altijd.

Notting Hill Carnival
Notting Hill is een kosmopolitische, multiculturele buurt. De Carraïbische populatie organiseert al sinds de jaren '60 het jaarlijkse Notting Hill Carnival, een van de drukst bezochte straatfestivals van Europa. Een eindeloze carnavalstoet, overal muziek en exotische eetstalletjes langs de weg zorgen in de maand augustus twee dagen lang voor een knalfeest.

Adres: Portobello Road
Metro: Notting Hill Gate/Ladbroke Grove
Openingstijden: Markt ma-wo en za 8.00-18.30 uur (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)