The Anchor

Op de zuidelijke oever van de rivier de Thames is de historische pub The Anchor gevestigd. Vanaf buiten oogt het al echt typisch Engels met het rode houtwerk en de oude bakstenen van de gevel. De pub heeft een naam hoog te houden in Londen.

Traditioneel stukje Engeland
Pubs zijn een traditioneel onderdeel van de Britse cultuur. Hier komen de Britten samen voor een glas bier, een gin-tonic, een eenvoudige maaltijd en een afternoon tea. Pubs zijn vanaf het middaguur geopend en sluiten meestal in de loop van de avond. In sommige pubs is de kaart tegenwoordig niet te onderscheiden van die van een restaurant.

Verschillende tijdperken
The Anchor was, de naam zegt het al, in vroeger tijden een stamkroeg voor zeelui die aanmeerden in de haven. Er zijn vast heel wat zuur verdiende centjes opgegaan aan alcohol. Tegenwoordig weten vooral de toeristen deze pub, die centraal gelegen is, te vinden. The Anchor is verdeeld in meerdere ruimtes waarin verschillende tijdperken worden weerspiegeld. Bij mooi weer heeft de pub een flink buitenterras maar drink uw drankje anders staand aan de oude houten bar of kruip weg in een hoekje bij het knapperend haardvuur.

Adres: Park Street
Metro: London Bridge
Openingstijden: ma-wo 11.00-23.00 uur, do-za 11.00-00.00 uur, zo 12.00-23.00 uur (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)