Bekijk alle hotels

Kerstshoppen in Londen

Ieder jaar op 5 november is het zover: de kerstlichtjes in Londen worden ontstoken. De schitterende kerstverlichting in de beroemde Londense winkelstraten is een lust voor het oog. In Oxford Street, Bond Street en Regent Street kunt u winkelen onder een dak van twinkellichtjes. Londens grootste warenhuizen zijn tot in de puntjes in kerstkleding gehuld.

Harrods en Selfridges
Al in augustus begint men zich in het immense warenhuis Harrods bezig te houden met het voorbereiden en inrichten van de kerstafdeling. In november gaan alle remmen los en tegen de kerst komen er wel 150.000 klanten per dag. Bovendien loopt dan ook "Santa himself" dagelijks over de afdeling rond. Selfridges, de concurrent van Harrods, doet niet onder voor zijn grote broer. Iets scherper geprijsd als hij is, trekt hij minstens zoveel bezoekers.

Openingstijden kerstshoppen
De winkels zijn in de kersttijd van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00 tot 17.30 of 18.00 uur. Sommige winkels verlengen hun openingstijden en bij andere kunt u ook op zondag terecht . Op Eerste Kerstdag zijn alle winkels gesloten maar op Tweede Kerstdag meestal weer open. Op die dag begint de grote uitverkoop en liggen mensen soms al in alle vroegte letterlijk voor de deur om maar de eerste klant te kunnen zijn. (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in Londen