Bekijk alle hotels

Selfridges

Selfridges is na Harrods het grootste warenhuis van Groot-Brittannië. Hier komt iedereen die van mode houdt aan zijn trekken. Selfridges is een modern warenhuis: vele hippe modemerken zijn hier te vinden en daarom trekt het ook veel jongeren aan. Bovendien is Selfridges iets scherper geprijsd dan grote broer Harrods.

Winkelier met visie
Meneer Selfridge werd geboren in 1856. Niet voor niets kreeg de man al snel succes als winkelier. Hij had visie! Zijn plan was winkelen leuk te maken in plaats van een noodzakelijk kwaad. Met dat in zijn achterhoofd begon Selfridge na te denken over het aantrekkelijk presenteren van koopwaar. Hij stalde de producten zo uit dat klanten ze konden bekijken en aanraken en zette de meest verkochte spullen op een vooraanstaande plek. Deze technieken zijn vandaag de dag inmiddels een wetmatigheid geworden in verkoop-land.

Beroemde Londense gevel
Selfridge kon natuurlijk niet vermoeden dat zijn naam ooit zou prijken op de gevels van het gigantische pand aan Oxford Street, of zou hij zelfs daarvan niet raar hebben opgekeken? In ieder geval kunt u in dit warenhuis nu uw slag slaan op het gebied van van etenswaren, kleding, schoenen, make-up en nog veel meer.

Adres: 400 Oxford Street
Metro: Bond street/Marble Arch
Open: ma-za 9.30-21.00 uur, zo 12.00-18.00 uur (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Bekijk alle hotels in Londen