Shop till you drop ….

Londen is een shopping stad bij uitstek, met wereldberoemde winkelstraten als Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Jermyn Street, Sloane Street, Knightsbridge en boetiekjes rond Covent Garden en in Notting Hill. Warenhuizen genieten wereldfaam: Harrods, Fortnum & Mason, Liberty, Selfridges en nog veel meer. Ook internationale winkelketens als H&M, Zara en Mango ontbreken uiteraard niet.

Markt
Verder beschikt Londen over tal van schattige marktjes waar u van alles kunt vinden: fruit, groenten en streekproducten maar ook antiek, kleding en allerlei vintage-spullen. Deze markten bevinden zich voornamelijk net buiten het bekende winkelgebied in Londen op plekken als Notting Hill en Bricklane.

De jongste mode- en lifestyle-area's
Voor trendy winkelen hebben wij voor u twee bijzondere tips. Eén: Carnaby, op slechts enkele minuten loopafstand van Oxford Street en Regent Street. Deze jongste mode- en lifestyle-area met Carnaby Street als middelpunt en het gezellige Kingly Court, is echt hip en happening. En twee: een minstens zo grote aanrader is Seven Dials met o.a. de winkelstraten Monmouth, Neal Street en Shorts Gardens. Dit alles op vijf minuten loopafstand van Covent Garden.

Kerstshoppen
Ieder jaar in de maanden november en december ondergaat Londen een metamorfose. Men bereidt zich dan voor op de komst van de Kerstman en alles wordt voor deze gelegenheid uit de kast getrokken. Winkels en etalages zijn sfeervol versierd en in kerstsfeer gebracht, op iedere hoek klinken kerstklanken en u kunt zomaar "Santa" tegen het lijf lopen. Wie wil kerstshoppen in Londen weet zeker dat hij zijn ogen uitkijkt, kan genieten van een heel bijzondere sfeer en thuiskomt met leuke cadeautjes.

Openingstijden
De winkelopeningstijden zijn in Groot-Brittannië vrij, maar de meeste winkels zijn open van maandag t/m zaterdag vanaf 9.00 uur of 10.00 uur tot 's avonds rond 18.00 uur. De trend is dat veel winkels op zondag ook geopend zijn, dan meestal vanaf een uur of 12.00. Op donderdag is het koopavond in Londen. Rond kerst en in de maand juli zijn de winkels langer open. (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)