Times Square

Hét bruisende centrum van de stad! Times Square is een plein gelegen aan Broadway in het Theater District. Het is een flitsend herkenningspunt met veel neonreclame. Op en rond Times Square bevinden zich veel restaurants en uitgaansgelegenheden. Op Oudejaarsavond wordt hier spectaculair afgeteld tot het begin van het nieuwe jaar.

Disney en Broadway
Times Square ligt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue en het heeft zijn naam te danken aan de krant The New York Times die er aan het begin van de 20e eeuw in de Times Tower het hoofdkantoor had. De benaming Times Square strekt zich inmiddels uit buiten het plein en omvat ook de buurt die eromheen ligt. U vindt hier een Disney-winkel en aanverwante bedrijven en u kunt er kaartjes kopen voor Broadway en andere theaters.

Drummers en ruimteschepen
Op het plein is altijd van alles te doen. Er kan zomaar een bekende drummer gaan zitten die het wereldrecord drummen probeert te verbreken, of misschien bouwt men een podium om een reusachtige versie van een legoruimteschip te promoten. Ook leuk: tijdelijk een grote glijbaan op het plein, voor de kids. Ja, u bent in New York...The sky is the limit.

Adres: Times Square
Metro: 49 St (N,Q,R)