Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge verbindt de wijken Manhattan en Brooklyn met elkaar. De zo goed als twee kilometer lange hangbrug over de East River zult u al weleens gezien hebben in tv-series of films.

Bevroren rivier en een nieuwe brug
Voordat de brug werd gebouwd in 1883, stonden het eiland en Brooklyn met elkaar in verbinding via een veerdienst. In de winter van 1866-67 ontstonden er grote problemen met de bereikbaarheid, omdat de rivier dichtvroor en de schepen hun vracht niet meer konden afzetten. Na die winter kreeg het bedrijf Roebling & Sons Company, dat ervaring had met bruggen bouwen, de opdracht om de rivier met een brug te overspannen. Voor de bouw van de Brooklyn Bridge pasten de architecten John en Washington Roebling in die tijd controversiële technieken toe.

View over New York
U kunt de brug zowel op met de auto als te voet of met de fiets. U gaat dan over het hoger gelegen voetgangersgedeelte. Het is mogelijk een begeleide fietstour te boeken, die u over de brug en door down-town Manhattan voert. Als u vanaf Brooklyn over de brug naar Manhattan loopt of rijdt, heeft u een prachtige view over de skyline van New York. De brug zelf is 's avonds ook sprookjesachtig verlicht.

Adres: Brooklyn Bridge
Metro: City Hall / Brooklyn Bridge

Tourtijden: Dagelijks vanaf 14.00 uur, start in Battery Park. De tour duurt zo'n drie uur en is niet geschikt voor kinderen.
Prijzen tour: ca. €36,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)