Chinatown

Een bezoek aan Chinatown is een wonderlijke ervaring en eigenlijk een must tijdens uw stedentrip New York. Deze levendige wijk is de thuishaven van vele Chinese immigranten, die er hun eigen handel en cultuur bloeiende houden. Chinatown vindt u in Downtown Manhattan, ten zuiden van de wijk Little Italy.

Mahjong
Als u door Chinatown wandelt, zult u denken dat u een stedentrip Hongkong hebt geboekt. U geniet er van de levendigheid van de Chinezen. Aan de weg staan talloze kraampjes met etenswaren en hebbedingetjes, de winkeltjes puilen uit van de kleurige, laaggeprijsde souvenirs. In Columbus Park krijgt u een beeld van de cultuur doordat u hier kunt zien waar de Chinezen zich in hun vrije tijd mee bezig houden. Zo spelen de ouderen er bijvoorbeeld, als het mooi weer is, graag een potje Mahjong.

Gelukszoekers
Chinatown in New York bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw maar vooral in de tweede helft van de 20e eeuw is de populatie uitgegroeid tot meer dan 300.000 inwoners. De Amerikaanse immigratiewet werd toen versoepeld en dat trok een groot aantal buitenlandse gelukszoekers aan. In de wijk leeft men van oudsher van de handel en er is een groot aantal Chinese restaurants gevestigd.

Vragen stellen
Wie zich echt wil verdiepen in de geschiedenis van Chinatown en het leven van de mensen hier wil begrijpen, kan naar de Experience Chinatown informatiekiosk op Canal Street gaan. Hier kunt u alle vragen stellen die u op de lippen branden en bijvoorbeeld een tour met een Chinese gids boeken. Voor geïnteresseerden is ook een bezoek aan het Museum of Chinese in the America's een goed idee.

Adres Museum of Chinese in the America's: 215 Centre Street
Metro: Canal St. (6)
Openingstijden: di, wo, vr, za, zo 11.00-18.00 uur, do 11.00-21.00 uur.
Prijzen: $10,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)