Rockefeller Center

Een architectioneel hoogstandje met een boeiende geschiedenis én spectaculair uitzicht! John. D Rockefeller gaf deze beroemde wolkenkrabber uit persoonlijke middelen aan de stad New York, op het moment dat de wereld tussen twee Wereldoorlogen verkeerde en Amerika in een economische crisis was terechtgekomen.

Top of the Rock
Het gebouw is uniek en wereldberoemd om zijn panoramische uitzichten vanaf het Top of the Rock Observation Deck, en een absolute MUST tijdens uw bezoek aan New York. Razendsnel met de lift omhoog naar de 80e verdieping, om vervolgens in een tweede lift nog een vijtiental etages te stijgen! Geniet boven van het grandioze uitzicht, zowel overdag als 's avonds zeer spectaculair. Let op: in de winter is een dikke jas aan te bevelen, de wind kan er guur zijn.

Gratis entree Top of the Rock
Boek uw stedentrip New York op Stedentrips.nl en ontvang een gratis entreekaartje voor de Top of the Rock Observation Deck voor elke reisgenoot!

Live programma
Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen, ook door de in het gebouw gevestigde NBC Studio's. 's Ochtends worden hier opnames gemaakt voor een live televisieprogramma waar publiek bij mag zijn, dus wie weet loopt u hier een echte ster tegen het lijf. In de winter kunt u er pittoresk schaatsen op de 'Rink', een gezellige ijsbaan aan de voet van de toren.

The Rockefeller Center Christmas Tree
Ieder jaar, eind november of begin december, organiseert het Rockefeller Center de ""Tree Lighting"". Dan worden met groot ceremonieel de duizenden milieuvriendelijke lampjes voor de eerste keer ontstoken in de Rockefeller Center Christmas Tree. Een moment waar vele Amerikanen met smart op wachten want het wordt gezien als de officiële start van de kersttijd. Het evenement wordt opgeluisterd met optredens van bekende artiesten en met andere feestelijkheden. Erg sfeervol als u beneden in het restaurant geniet van een heerlijke maaltijd... Een absolute aanrader!

Contactgegevens Rockefeller Center
Adres: 30 Rockefeller Plaza
Tel: 212-698-2000
Metro: 47-50 Sts-Rockefeller Ctr (B,D,F,M)


Openingstijden Rockefeller Center
Top of the Rock Observation Deck: dagelijks 8.00-0.00 uur
Rockefeller Centre Tour: dagelijks vanaf 10.00 uur
Prijzen: $40 voor volwassenen, 6-12 jaar: $18

NBC Studio Tour openingstijden
Ma-do 8.30-16.30 uur, vr en za 9.30-17.30 uur, zo 9.30-16.30 uur.