Bekijk alle hotels

Statue of Liberty & Ellis Island

Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island zijn te bereiken per ferryboot vanaf Battery Park, gelegen op het uiterste zuidpuntje van Manhattan. Wanneer u het vrijheidsbeeld bezoekt, komt u automatisch op Ellis Island omdat de ferryboot daar aanlegt op zijn route.

Geschenk van Frankrijk
Toen Amerika in 1776 onafhankelijk werd, was daarmee de basis gelegd voor het Amerika zoals we het nu kennen. The Statue of Liberty staat symbool voor vrijheid en het werd aan de kersverse staat geschonken door Frankrijk. Het beeld is van de hand van de Franse beeldhouwer Frédéric Bartholdi en is gemaakt van koper op een stalen constructie. U kunt het Vrijheidsbeeld van buiten bekijken maar u kunt er ook in! Het museum in de voet is interessant maar u mag ook naar boven, zelfs tot in de zevenpuntige kroon. Daarvoor moet u wel ruim van tevoren reserveren en het aantal beschikbare kaartjes is gelimiteerd.

Schade door Sandy
Ellis Island is het eiland waar de immigranten vroeger aankwamen en er is nu een museum. De computer waarin u kunt zoeken naar namen van familie of bekenden die ooit geëmigreerd zijn is tijdelijk buiten werking door de schade die het systeem opliep tijdens Hurricane Sandy. Andere delen van het museum zijn wel open voor het publiek en de immigratie-database is online te bezoeken. Een speciale ervaring is de audio-tour, waarbij u wordt meegenomen alsof u zelf een immigrant bent die voet aan wal zet.

Adres: Liberty Island, bereikbaar per veerboot vanaf Battery Park.
Tel: 1 201 604 2800
Metro: South Ferry
Openingstijden: Dagelijks 9.30-16.45 uur
Prijzen: $17,- inclusief veerboot en rondleidingen, $3,- extra voor bezoek aan de kroon.
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in New York