Little Italy

De legendarische wijk Little Italy vindt u in Lower Manhattan, tussen Houston Street in het noorden en Canal Street in het zuiden ten oosten van Soho. Hier streken tussen 1880 en 1920 duizenden Italiaanse emigranten neer die na een lange reis over de Atlantische Oceaan in New York hun american dream kwamen waarmaken. Little Italy is ook de wijk waar de maffia tijdenlang zijn vetes heeft uitgevochten.

Mozzarella en espresso
Hoewel veel Italiaanse families inmiddels al lang hun plek in Amerika hebben gevonden en zijn verhuisd naar andere delen van de stad, ademt Little Italy toch nog steeds de sfeer van weleer. Wie zijn ogen en oren openhoudt zal op een wandeltocht door de wijk nog vele authentieke herkenningspunten treffen. Wat dacht u van een achterkamertje waar verse mozzarella nog steeds op traditionele wijze wordt bereid, om in het aangrenzende winkeltje te worden verkocht? Sla de Italiaanse kruideniers niet over, die verstopt zitten in oude pandjes en waar vele Amerikaanse Italianen hun boodschappen blijven doen.

Italiaanse restaurants
Little Italy staat bol van de Italiaanse restaurants, de wijk telt er meer dan dertig. De meeste vindt u bij elkaar op Mulberry Street. Werp simpelweg een blik naar binnen en kijk waar de meeste Italianen lijken te zitten en u weet waar u moet zijn. Kies bij voorkeur voor een van de eenvoudige zaakjes, want hier eet u over het algemeen voortreffelijk Italiaans voor weinig geld. Wie liever voor Chinees gaat hoeft niet ver, want Little Italy wordt steeds meer de wijk waar groeiende aantallen Chinese immigranten een plekje zoeken om te leven en te werken.

Adres: Little Italy, Mulberry Street
Metro: Canal St. (6)(N,Q)(J), Bowery (J)