Central Park

Central Park is natuurlijk het grootste en bekendste park van de stad. Het Park heeft ieder jaargetijde z'n charme. De New Yorkers zelf komen hier graag: in weekends bij mooi weer is het er gezellig druk. Central Park is het decor van menige film. Misschien komt u er vandaag ook wel een filmploeg tegen...

Publiek park


Halverwege de 19e eeuw groeide de New Yorkse bevolking explosief. Mensen hadden behoefte aan ruimte en wat groen en het idee voor de aanleg van een publiek park ontstond. Er werd een wedstrijd uitgeschreven en het winnende plan werd ten uitvoer gebracht. Gedurende de 20e eeuw veranderde de indeling van het park meerdere malen en vandaag de dag zorgt men er voor dat het een idyllische plek blijft voor de bevolking en toeristen.

Kasteel, trekvogels en schaatsen


Central Park is maar liefst 1 km breed en 4 km lang. Ruimte genoeg dus om lekker te luieren na al het lopen door de stad of te fietsen of skaten. Maar er is meer te doen. Wat dacht u van een bezoek aan de dierentuin, het kasteel Belvedere of de Dairy (een bibliotheek/bezoekerscentrum). U kunt er in de zomer varen op de meertjes en in de winter de schaatsen onderbinden. Ook is er een dierenbegraafplaats en vinden trekvogels er een plek midden in de stad om uit te rusten.

Adres: 5 Av To Central Park W
Tel: (212) 310-6600
Metro: 77 St (6)
Openingstijden: 24/7
De toegang tot het park is gratis.
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)