Bezienswaardigheden in New York, the sky is the limit.

De skyline van Manhattan, Times Square, Central Park, het Vrijheidsbeeld, downtown... New York kent talloze bezienswaardigheden, u raakt er niet uitgekeken!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

New York, gigantische wereldstad, hoe kunnen we jou het best leren kennen? Bezienswaardigheden te over, maar waar zullen we beginnen? Op Times Square, het centrale plein aan de boezem van Broadway, met zijn bedrijvigheid en zijn flikkerende neonreclames? Misschien eerst de veerpont pakken naar het Statue of Liberty, of kippenvel krijgen op Ground Zero? Maar Rockefeller Center roept ook en lokt ons naar grote hoogte, naar het Top of the Rock Observation Deck. Nergens anders kunnen we zo mooi Manhattan overzien.
Dynamisch New York, met je toeterende taxi’s en je bonte verzameling mensen, misschien moeten we juist stilstaan. Midden op de beroemde Brooklyn Bridge bijvoorbeeld, zo bekend van films, of zomaar op een voetpad in Central Park. En dan alleen maar naar je kijken en luisteren. We love you, New York!

New York

Bezienswaardigheden

Broadway

Broadway spreekt tot de verbeelding van menig New Yorkganger. Wie de stad bezoekt, moet zijn kans waarnemen en een kaartje kopen voor een van de Broadway shows. Het Theater District opent voor u de poort naar zo'n onvergetelijke ervaring: koop uw kaartjes met knallende korting bij een van de speciaalzaken.

Lees meer

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge bepaalt het gezicht van New York. Hij schittert regelmatig op het witte doek en heeft een grote plek in de harten van de New Yorkers. Brooklyn Bridge moet u bij voorkeur wandelend, joggend of fietsend bedwingen, net als de bewoners van New York. Als beloning krijgt u een magnifiek zicht op Manhattan.

Lees meer

Bryant Park

Bryant Park stroomt tijdens de lunchpauze vol met New Yorkers. Doe net als hen en eet uw boterhammetje in Bryant Park. In deze sympathieke oase, dit heerlijke stukje groen tussen de wolkenkrabbers, laat u het even voor wat het is, dat fantastische maar hectische New York. Op uw rug in het zonnetje...

Lees meer
No text

Central Park

Central Park is de oase van groen die New York helpt op adem te komen. In Central Park komen de New Yorkers joggen, fietsen, skaten, luieren, uitrusten, eten en slapen. En u, wat zijn uw plannen voor een middagje Central Park? Gaat u er een tijdje rondslenteren en foto's maken, op een bankje zitten of in het gras liggen?

Lees meer

Chinatown

Chinatown in New York is een bezienswaardigheid op zich. Chinatown is de wijk waar u lekker kunt eten en leuke spulletjes koopt en de thuishaven van de Chinese gemeenschap in New York. Wilt u gezellig winkelen en daarbij ook zien hoe de Chinezen hier hun leven hebben ingericht? Zet dan koers naar Chinatown New York.

Lees meer

CNN Time Warner Center

CNN zendt zijn tv-programma's uit vanuit de studio's in het CNN Time Warner Center. Wie wil zien hoe dat in zijn werk gaat, kan een CNN studio-tour boeken. Time Warner Center is een ultramodern gebouw. New York staat weliswaar bol van de nieuwe architectuur, maar dit pand met zijn scherpe hoeken is wel héél bijzonder.

Lees meer

Cooper-Hewitt National Design Museum

Het Cooper-Hewitt National Design Museum is de plek waar u alles te weten komt op het gebied van design en toepassingen daarvan in het leven van alle dag. Het museum is gesloten voor renovatie. In 2014 opent het Cooper-Hewitt National Design Museum in een nieuwe jas zijn deuren.

Lees meer
No text

Empire State Building

Empire State Building, de nestor onder de wolkenkrabbers in New York, is dé trots van de stad. Wie New York bezoekt moet het thuisfront bewijzen dat hij bij Empire State Building is geweest. Nee, u mag echt niet naar huis zonder een Empire State Building-sleutelhanger of -koelkastmagneet. Als bewijs en als aandenken.

Lees meer

Gallery M

Voor een authentiek, origineel aandenken aan uw stedentrip New York gaat u naar Gallery M. In deze galerie koopt u handgemaakte voorwerpen en steunt u ook nog een goed doel: New Yorkers die aan de zelfkant van de maatschappij leven en hun toekomst in eigen hand willen nemen stellen hun werk tentoon bij Gallery M.

Lees meer

Ground Zero

Ground Zero is om rillingen van te krijgen. New York en de wereld werden op 11 september 2001 geconfronteerd met de aanslagen op de Twin Towers: Ground Zero was wat na de verschrikkingen overbleef. De plek trekt sindsdien iedere dag een grote stroom mensen aan, die de slachtoffers herdenken bij het Ground Zero Memorial.

Lees meer

Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum is het koekoeksjong onder de gebouwen van New York. Sta verbaasd van dit ronde, bijna aaibare gebouw tussen de strenge hoekige sky-crapers. Het Guggenheim Museum heeft een indrukwekkende verzameling beroemde moderne kunstwerken onder haar typische dak. Kunstliefhebbers uit de hele wereld weten het museum te vinden.

Lees meer

Helikoptervlucht

Een helikoptervlucht over New York zult u niet licht vergeten. De skyline van Manhattan, het Statue of Liberty...allemaal van boven gezien. Een helikoptervlucht boven New York maken betekent misschien wel dat u uw spaarpot moet stukslaan maar u koopt dan ook echt een top-ervaring. Zoiets doe je "once in a liftetime".

Lees meer

International Centre of Photography

Met een kaartje voor het International Centre of Photography verschaft u uzelf toegang tot het hart van de fotografie. Binnen dit International Centre of Photography worden indrukwekkende foto's en overweldigende reportages afgewisseld met voorbeelden van experimenten met nieuwe media en de modernste technieken.

Lees meer

Jewish Museum

Het Jewish Museum vindt u op twee passen van Central Park, in hartje New York. Leer alles wat u nog niet wist over de geschiedenis en de cultuur van het jodendom in dit prachtig verzorgde Jewish Museum. Bewonder er werk van joodse kunstenaars en laat u de weg wijzen door verleden, heden en toekomst van het Joodse volk.

Lees meer

Little Italy

Little Italy, de wijk van immigranten waar het ooit krioelde van de gelukszoekers met hun karren vol huisraad, heeft nog altijd een plek in het hart van velen. Little Italy is vandaag een hotspot voor toeristen maar wie goed oplet vindt er sporen van vroeger terug: van de maffia tot mama mia.

Lees meer

Madam Tussaud's

Madam Tussaud's in New York is eigenlijk geen museum maar een "total experience", een complete ervaring. Bij Madame Tussaud's wordt u op ludieke wijze voorgesteld aan de groten der aarde terwijl u van het ene avontuur in het andere belandt. Amerikaanser kan het niet: u zou er zelf bijna sterallures van krijgen.

Lees meer

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art opent de deur naar de wereld van de kunst. Een goed idee om van tevoren te bepalen welke afdelingen u wilt zien anders "verdwaalt" u in het Metropolitan Museum of Art. Dompel u een dag onder in deze gigantische schatkamer van kunst. Tussendoor komt u op adem in de tuin.

Lees meer

Museum of Arts and Design

Het Museum of Arts and Design is een paradijs voor wie van moderne kunst houdt. Wonderlijk hoe kunstenaars steeds weer nieuwe mogelijkheden zien in materialen als hout, keramiek en glas: zo komen kunst en design samen in het Museum of Arts and Design. Laat u meenemen op een reis door de verbeelding van kunstenaars met passie.

Lees meer

Museum of Natural History

In het Museum of Natural History komen de geschiedenis van het universum en die van het leven op aarde in beeld. Wilt u uw kennis op een prettige manier bijspijkeren? Het Natural History Museum geeft u een stevige voorzet met zijn collecties van skeletten, zijn films over planeten en zijn exposities omtrent moderne wetenschap.

Lees meer
No text

Rockefeller Center

Rockefeller Center is het absolute hoogtepunt van uw bezoek aan New York. In het Rockefeller Center neemt een razendsnelle lift u mee naar de top voor een machtig uitzicht. Ook heel bijzonder: kom rond kerst en vergaap u aan de Rockefeller Center Christmas Tree. De lichtjes worden er ceremonieel ontstoken: Santa is in town!

Lees meer

South Street Seaport

De veerboot van South Street Seaport naar Brooklyn verscheepte decennia lang de New Yorkers en hun waren. Dwaal rond door de oude haven en over de markt en proef iets van de geschiedenis van South Street Seaport. New York heeft een verleden en dat voelt u hier: de waar, de historische schepen, de havenhoofden en de sfeer.

Lees meer

St. Patricks Cathedral

St. Patricks Cathedral is een bouwwerk met een opvallend klassiek uiterlijk. New York is nog relatief jong en u zult niet veel architectuur vinden die u doet denken aan de veel oudere Europese steden maar St. Patricks Cathedral is een uitzondering. Deze kathedraal is in New York de nestor onder de gebouwen.

Lees meer
No text

Statue of Liberty & Ellis Island

Naar het Vrijheidsbeeld? Dat kan! Dit symbool van de Amerikaanse onafhankelijkheid is te bereiken per veerboot. Een machtige ervaring om zo dicht bij het Vrijheidsbeeld te komen. In het verlengde kunt u een kijkje nemen bij de oude immigratiekantoren op Ellis Island: hier zetten vroeger de gelukszoekers voet aan wal.

Lees meer

The High Line

The High Line, wat een bijzonder goed idee! The High Line is een mooi voorbeeld van de originaliteit van New York. Van een oude, in onbruik geraakte spoorweg maakte men een wandelpad. Op The High Line slentert u op tien meter hoogte tussen de bloemen... en kijkt u naar binnen bij de wolkenkrabbers.

Lees meer
No text

The Museum of Modern Art

The Museum of Modern Art in New York staat "top of the list" als het gaat om kunstcollecties van meesters uit de 20e eeuw. Dit modern art museum vindt u zowel in het hart van Manhattan, als in het hart van vele kunstliefhebbers. Een bezoek aan The Museum of Modern Art is dan ook een must als u tot die groep behoort.

Lees meer
No text

Times Square

Op Times Square voelt u de ziel van New York. Times Square is niet voor niets de plek die u zo vaak tegenkomt in films: de vele knipperende neonreclames, het lawaai en de drukte, het zwoel Amerikaanse Engels op straat, een komen en gaan van een bonte verzameling mensen. Times Square is New York in een notendop.

Lees meer
No text

Top of the Rock

Bezoek Top of the Rock en geniet van het prachtige uitzicht over heel New York. Makkelijk te boeken op Stedentrips.nl

Lees meer

Verenigde Naties

Tijdens uw stedentrip New York kunt u een kijkje nemen achter de schermen bij de Verenigde Naties. Een leerzame ervaring die u lang bij zal blijven: het is een voorrecht de mensen van de Verenigde Naties aan het werk te zien. Hier zit de denkt-tank en de top van de wereldpolitiek Rekent u dus op een uitgebreide veiligheidscheck.

Lees meer

Wallstreet

Op Wallstreet gebeurt veel! Wallstreet is immers het zenuwcentrum van de financiële wereld. Drukke experts met de telefoon aan het oor en de AEX-index onder handbereik bepalen hier dagelijks de prijzen van alle handelswaar op de Amerikaanse markt. Wallstreet staat bol van de spannende deals en is een fotootje in uw vakantieboek waard.

Lees meer