Bezienswaardigheden in New York, the sky is the limit.

De skyline van Manhattan, Times Square, Central Park, het Vrijheidsbeeld, downtown... New York kent talloze bezienswaardigheden, u raakt er niet uitgekeken!

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis krijgt u een gratis ticket voor Top of the Rock Observation Deck bij Rockefeller Center.

Hoe kunt u New York het best leren kennen?

Hoe pakt u dat aan, de stad New York, met al die geweldige bezienswaardigheden? Hoe kunt u zo’n gigant het best leren kennen? Begint u op Times Square, het centrale plein aan de boezem van Broadway, met zijn flitsende neonreclames? Misschien stapt u liever eerst op de veerpont naar Ellis Island. Want waar kunt u eigenlijk beter starten dan aan de voet van hét vrijheidssymbool, The Statue of Liberty? Om kippenvel van te krijgen is Ground Zero, waar ooit de Twin Towers stonden. Een rondleiding boeken is een absolute aanrader. De gidsen zijn allemaal mensen die een persoonlijk verhaal te vertellen hebben over de aanslagen van 11 september.

Naar de toppen van de stad

Maar lang treuren is er niet bij, want dan roept de rest van New York weer. Rockefeller Center lokt u naar grote hoogte, naar het Top of the Rock Observation Deck. Nergens anders is het uitzicht over de skyline van Manhattan zo mooi. Boekt u uw stedentrip New York via ons? Dan heeft u gratis toegang tot het platform. Een geweldig leuke manier om van bovenaf op de stad neer te kijken is vanuit een helikopter. U kunt een vlucht boeken, dit is enorm populair onder toeristen. Als u weer met beide benen op de grond staat, is het tijd voor een wandeling door Chinatown en Little Italy. Geniet er van de multiculturele levendigheid. Eet uw buik rond bij de stalletjes op straat en koop voor een prikkie de leukste souvenirs.

Sta stil op een voetpad in Central Park

Geen wereldstad is zo dynamisch als deze metropool vol toeterende taxi’s en bonte mensenmassa’s. U komt ogen, oren en tijd tekort… Misschien moet u besluiten niet te gaan rennen om alle bezienswaardigheden in New York te zien. En kunt u juist beter stilstaan. Midden op de beroemde Brooklyn Bridge bijvoorbeeld, zo bekend van films. Of ergens op een voetpad in Central Park, tussen de joggende mensen en de vrijende stelletjes. En dan alleen maar kijken en luisteren. Hoort u dat geluid? Dat is de harteklop van New York!

New York, Statue of Liberty New York

Bezienswaardigheden New York

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 New York