Wat is hot in New York?

New York, the Big Apple, is de stad van Frank Sinatra, van Ground Zero, van wolkenkrabbers in Manhattan, van Broadway, Times Square en Central Park. New York!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in New York zorgt voor belevenissen die u nooit meer zult vergeten. Zo tovert een avondje Broadway, waar de grote musicals en theaterproducties draaien, vast en zeker de sterretjes in uw ogen. De voorbereidingen voor zo’n top-uitstapje beginnen al voordat u op reis gaat, want tickets gaan als warme broodjes en kunnen het best ruim van tevoren besteld worden.
Maar er is nog veel en veel meer te beleven voor wie wil uitgaan in New York. Ga lekker verdwalen in de uitgaanswijk East Village, geniet er van live muziek, dance the night away in toffe clubs en bars. Uitgaan in New York op zijn allerhipst? Draaf dan door naar SoHo, de wijk die niet voor niets de bijnaam ‘Capital of Cool’ heeft. U kom er heel extravagant New York tegen.

New York, Rooftop bar New York Yotel

Uitgaan

Annual MS Bike Tour

De jaarlijkse MS Bike Tour voert u door het hartje van New York. Wie zich inschrijft helpt mee geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS, de reden waarom deze MS Bike Tour wordt georganiseerd. Neus in de wind, voeten op de trappers en een dankbaar goed doel: recept voor een bijzondere dag.

Lees meer

Annual Museum Mile Festival

De Museum Mile is als het ware het museum-district van New York. Op de Museum Mile, op Fifth Avenue, is de doorgewinterde museumbezoeker wel even zoet. Wie een extra spannend en cultureel tintje wil, gaat in juni naar het Annual Museum Mile Festival en viert een feestje op straat met de New Yorkers.

Lees meer

Bars

Bars in New York. Ze zijn er voor iedere smaak, voor iedere stijl en voor elk publiek. Bars vindt u in New York al heel dicht bij huis: ieder zichzelf respecterend hotel maakt werk van zijn bar. Omdat u vast niet naar New York bent gekomen om in het hotel te blijven, hier wat tips voor een prima avond uit.

Lees meer

BB King Blues Club

De BB King Blues Club is goed voor een avond authentieke live muziek. In de BB King Blues Club spelen live-bandjes de sterren van de hemel onder het spreekwoordelijk toeziend oog van BB King. Hij zal zo nu en dan zijn wenkbrauwen optrekken als hij de grill-gerechten op de menukaart ziet staan, want de man is zelf overtuigd vegetariër.

Lees meer

Bowery Ballroom

Bowery Ballroom heeft op zijn podium al heel wat zweetdruppeltjes van bekende en minder bekende cult-artiesten liggen. Vooral wie van alternatief houdt, doet zichzelf plezier met een concertbezoek bij Bowery Ballroom. Kaartjes zijn niet duur en men krijgt waar voor zijn geld. Ook dit is het echte New York!

Lees meer

Columbus Day Parade

De Columbus Day Parade is een top-evenement. Bent u op 13 oktober in New York, ren dan als een haas naar Fifth Avenue voor de Columbus Day Parade. Trotse Italiaanse immigranten geven spetterende shows weg op kleurrijke praalwagens. Het hart van menig toeschouwer gaat sneller kloppen want de sfeer is om te zoenen.

Lees meer

Dance Africa

Dance Africa biedt een zinderend en zonnig inkijkje in de Afrikaanse en Afro-Amerikaanse cultuur. Dance Africa, het festival doet zijn naam eer aan, want wie hier voet over de drempel zet kan het dansen echt niet laten. Verlaat Manhattan en zie Brooklyn van zijn beste kant op dit kleurige festival.

Lees meer

Discotheken/Clubs

De clubs in New York hebben een naam hoog te houden. Clubs kunnen in korte tijd een reputatie opbouwen of juist aan populariteit verliezen in New York. Daar waar de celebs te vinden zijn is het natuurlijk al gauw feest, maar ook andere clubs kunnen opeens een hotspot zijn. Vraag tips aan de New Yorkers zelf.

Lees meer

Easter Parade

De Easter Parade is voor jong en oud een evenement om naar uit te kijken. New York doft zich op en sluit zich op z'n paasbest aan bij de Easter Parade. Vandaag staan de straten bol van muziek en vrolijkheid. U moet niet opkijken van al die gekke paasmutsen...Zet er liever zelf ook een op.

Lees meer

Evenementen en festivals

Festivals in New York geven uw vakantie dat kleine beetje extra. Check voor u op reis gaat welke evenementen er zoal zijn want er is iedere maand een enorm aanbod aan festivals in New York. Dit is de kans om uit uw rol als toerist te stappen en het leven in zo'n wereldstad te bekijken vanuit Jan Met De Pet.

Lees meer

Feast of San Gennaro Festival

Het Feast of San Gennaro Festival voert u mee naar de immigrantenwijk Little Italy voor een anderhalve week durend spektakel. Dagenlang rondkijken en -luisteren naar straatoptredens, avondenlang feestvieren met de Italianen en natuurlijk genieten van de voortreffelijke Italiaanse keuken.

Lees meer

Fringe Festival

Het Fringe festival is een sympathiek initiatief waarbij onbekende artiesten de kans krijgen te laten zien wat ze kunnen. Wie New York in augustus bezoekt kan mooi een graantje meepikken en genieten van vernieuwende acts op dit populaire Fringe festival. De kwaliteit is hoog want de selectie is streng.

Lees meer

Greenwich Village Halloween Parade

De New York Halloween Parade staat tegelijkertijd voor spooky en feestelijk. Wie zijn duivelspak of heksenoutfit aantrekt mag zich mengen onder de wezens van de New York Halloween Parade. Ga kopje onder in de helse menigte en laat u meeslepen door vurige muziek. Koude rillingen gegarandeerd...

Lees meer

Harlem Week

De Harlem Week is een evenement dat ieder jaar terugkomt en de gelijknamige wijk een enorme "boost" moet geven. Met de Harlem Week wil men bewijzen dat het beter gaat met de eens zo beruchte buurt en dat er veel positieve ontwikkelingen zijn. Het evenement zelf draagt daar zeker aan bij.

Lees meer

Hotspots in New York

Voor hotspots in New York moet u bij de locals zijn. Wie niet op de hoogte is gaat snel naar de verkeerde plek en mist voor hij het weet de echte hotspots. New York staat bekend om zijn duizelingwekkende ritme...Stap gewoon in die denkbeeldige nachttrein en kijk maar waar het avontuur u brengt.

Lees meer

International Children's Film Festival

International Children's Film Festival is een groot filmfestival voor kinderen. Filmfestivals voor kinderen richten zich natuurlijk op animatie maar ook probeert men graag nieuwe dingen uit. De kinderen van nu zijn immers de filmfanaten èn de filmmakers van de toekomst.

Lees meer

Macy's Annual Thanksgiving Parade

Macy's Thanksgiving Parade is een publiekstrekker van formaat want markeert het moment dat niemand minder dan Santa himself de stad wordt binnengereden. Macy's Thanksgiving Parade wordt dan ook bijgewoond door groot en klein, met kloppend hart en camera's in de aanslag. Laat maar komen, die gezellige kersttijd!

Lees meer

Musicals

Broadway musicals zijn wereldberoemd en draaien jaren- en soms zelfs decennialang. Een Broadway musical zien staat vast op uw wensenlijstje. Nu u in New York bent, kan die wens in vervulling gaan. Welke wordt het? Jersey Boys of Wicked? Of kiest u voor de Broadway musical "New York New York"? Alles is mogelijk!

Lees meer

New Year's Fireworks in Central Park

Happy New Year! Het klinkt op oudejaarsavond uit duizenden kelen in Central Park en het wordt kracht bijgezet door de prachtige vuurwerkshow New Year's Fireworks. De New Yorkers beginnen het nieuwe jaar vervolgens goed, met een rondje hardlopen door Central Park. Happy New Year!

Lees meer

New York City Marathon

De New York City Marathon trekt ieder jaar in november een stroom bezoekers naar New York. New York City Marathon verwelkomt fitte renners, hun trotse familie en vrienden en de vele toeschouwers met hart voor de rensport. Samen vormen zij de grote familie van de New York City Marathon.

Lees meer

New York Restaurant Week

Tijdens de New York Restaurant Week loopt het water u in de mond. Zonder in één klap rood te staan kunt u reserveren in een van de toprestaurants op de lijst van de New York Restaurant Week. Aanschuiven bij top-koks kan voor een habbekrats en het proeven van tongstrelende gerechten is de norm.

Lees meer

Nieuwjaarsduik

De nieuwjaarsduik, wie durft hem aan? Een verblijf in New York is geen reden om hem dit jaar over te slaan, want ook hier zit u vlakbij zee. Een nieuwjaarsduik is tenslotte overal hetzelfde. Maak deel uit van die stoere vrolijke menigte met maar één doel voor ogen: het nieuwe jaar op de best denkbare manier beginnen.

Lees meer

Radio City Music Hall

Radio City Music Hall doet oude tijden herleven. Ooit stonden hier legendarische artiesten op de planken maar ook nu nog kunt u voor onvervalst entertainment terecht in de Radio City Music Hall. Voor echte liefhebbers is er de mogelijkheid tot het boeken van een tour. Dan hoort u pas echt alle geheimen.

Lees meer

St. Patrick's Day Parade

St. Patrick's Day Parade is een must-see voor iedereen die half maart in New York is. Kom naar Fifth Avenue en zorg dat u hem niet mist, de oudste parade van New York: St. Patrick's Day Parade. Tussen de Ierse New Yorkers de prachtige parade bekijken en samen met hen een feestje bouwen. U maakt kans op een kus.

Lees meer

Three Kings Day Parade

De Three Kings Day Parade is in staat uw hart te verwarmen op een koude januari-dag. In de noordelijke wijk Spanish Harlem, waar de Spaanse immigranten wonen, loopt de bevolking uit, al dan niet verkleed, om mee te doen aan de Three Kings Day Parade. Koningen ziet u er genoeg, het zijn er zeker meer dan drie.

Lees meer

Tribeca Film Festival

Het Tribeca filmfestival is een mooi evenement voor iedereen die van film houdt en in de lente een bezoek brengt aan New York. De gevierde kunstenaarswijk Tribeca in Downtown Manhattan biedt het ideale platform en decor voor het artistieke Tribeca filmfestival.

Lees meer