Hotspots in New York

De actuele stand van zaken wat betreft hotspots in New York verandert bijna met de dag. Is een club of bar vandaag een echte trekpleister? Misschien is hij morgen opeens gesloten. Trendy uitgaansgelegenheid zijn het ene moment nog "the place to be" om vervolgens opeens uit de gratie gevallen te zijn. Vraag bij voorkeur aan de New Yorkers zelf waar het feestje vanavond is.

Capital of cool
Het centrum van het uitgaansleven is in ieder geval te vinden in East Village, de uitgaanswijk ten oosten van Broadway. Hier zijn de bars tot in de late uurtjes open en spelen live bandjes de sterren van de hemel in de kroegen. Soho trekt vooral de hippe jonge mensen en is de hotspot voor de homoscene. Soho wordt ook wel de “capital of cool” genoemd en er is een groot aantal trendy clubs en bars te vinden.
Liefhebbers van jazz halen in New York hun hart op. De stad is dè thuisbasis van de jazzscene en er zijn nog steeds veel jazzclubs te vinden, vooral in The Village. Blue Note is een van 's werelds bekendste.

Streng toelatingsbeleid
Het echte feest begint pas op gang te komen rond de klok van twaalven. De populairste clubs hanteren een streng toelatingsbeleid dus niet iedereen komt er makkelijk binnen. Neem in ieder geval uw paspoort mee want men houdt zich streng aan de minimum leeftijd van 21 jaar, zowel voor wat betreft de entree tot een club als voor het kopen van alcohol. Let ook op kleding, want veel clubs hanteren een dresscode.