Annual Museum Mile Festival

Musea in New York openen gratis hun deuren tijdens het Annual Museum Mile Festival, dat jaarlijks in de tweede week van juni een grote stroom geïnteresseerden naar zich toe weet te trekken. Op die avond zijn niet alleen de musea gratis tussen 18.00 en 21.00 uur, maar is er ook buiten van alles te doen.

Musea op een kluitje
Op de "Museum Mile", het gedeelte van Fifth Avenue tussen 82 St. en 105 St, vindt u de belangrijkste musea van New York op een kluitje. U kunt tijdens het festival bijvoorbeeld een kijkje nemen bij onder andere het Joods Museum, het Guggenheim Museum, het Cooper-Hewitt National Design Museum of het Metropolitan Museum of Art. Vele musea bieden die avond wat extra's en ook voor kinderen zijn speciale programma's in elkaar geknutseld.

New York´s Biggest Block Party
Ter gelegenheid van dit evenement is Fifth Avenue een aantal uren niet toegankelijk voor verkeer. Men viert er op de beroemde laan dan ook met verve een feestje: de New York´s Biggest Block Party. U kunt rekenen op een avondje live muziek en sprankelend entertainment. De inwendige mens komt aan bod bij een van de traditioneel voor deze avond gecharterde hotdog-karretjes.

Waar: Fifth Avenue, tussen 82st St. en 105st St
Wanneer: jaarlijks