Paklijst

Inpaklijst vakantie: met je geliefde op reis

Ben jij goed in inpakken? De een heeft z’n tas ruim tevoren klaar staan, de ander heeft inpak stress. Wie van jullie pakt de koffers, als je met je geliefde op vakantie gaat? Heb je een inpaklijst? Als je het slim doet, kun je genoeg meenemen. Ook als je een korte stedentrip maakt.

Op stedentrip met alleen handbagage?

Als je met het vliegtuig reist en je wilt geen bagagekosten betalen, dan moet je zorgen dat je voldoet aan de regels van de handbagage. De ene luchtvaartmaatschappij is de andere niet. Check goed wat de regels zijn van jouw maatschappij waar je mee vliegt. Niet alleen het toegestane gewicht verschilt, maar ook de afmetingen en het aantal stuks handbagage wat je kosteloos mag vervoeren. Als je met de trein reist, dan heb je nauwelijks tot geen bagage beperking. Dat is heel gemakkelijk. Maar bedenk je wel dat je het ook allemaal moet meesjouwen, dus slim inpakken en meenemen is sowieso aan te bevelen. Lekker relaxed op vakantie.

Hoe bespaar je gewicht?

Als je gaat pakken moet je bedenken dat een gemiddelde trolley al gauw 3 kilo weegt. Toiletspullen heb je altijd nodig, ongeacht de lengte van je verblijf. Ze zijn relatief zwaar. Probeer daarom voor je korte verblijf slechts het hoognodige mee te nemen. Deel voor de gelegenheid de producten met je geliefde. Handig zijn 2-in-1 producten en samples. En wist je dat je tegenwoordig bijna van elk zgn. mini’s kunt kopen. Let op de toegestane hoeveelheid vloeibare producten en doe die vast in een plastic zakje wat je zo uit je tas kunt halen bij de bagage-check.

Wat neem je verder mee?

Zet op je inpaklijst per dag: een shirt/trui, ondergoed, sokken. Een extra rok/broek is aan te bevelen. Iets of niets om in te slapen. Comfortabele schoenen en jas om door de stad te lopen (het gemakkelijkst als je dit gelijk aandoet als je reist). Niet vergeten: paspoort, pinpas/creditcard, telefoon & oplader, zonnebril, paraplu, medicijnen en anticonceptie. Als tip voor het pakken wil ik je meegeven dat opgerolde kleding minder plaats in neemt en niet kreukt op die manier. Je kunt zodoende prima gaten opvullen. Ondergoed en sokken stop je in je schoenen. En klaar ben je om samen van jullie stedentrip te gaan genieten.

Heb jij je inpaklijst al kant-en-klaar liggen?