3 voordelen van met de trein naar Londen reizen

Staat Londen al een poosje op je wensenlijst? Het zou me niet verbazen want het is immers een van de leukste steden ter wereld! Londen heeft glamour, fun, stijl, traditie en is een wereldstad van formaat. En eigenlijk best dichtbij. Heb je al nagedacht over je vervoer? Naar Londen met de trein is een heel goede optie. Want sinds april van dit jaar heeft de Eurostar een rechtstreekse verbinding naar vanuit Londen naar Nederland.

Welke voordelen biedt het reizen per trein?

Als je met de trein naar Londen reist, ondervind je de volgende gemakken. Ten eerste reis je comfortabel van stadscentrum tot stadscentrum. De Eurostar stations liggen in het hart van de stad. Je bent onmiddellijk op je bestemming en staat direct tussen de bijzondere bezienswaardigheden die Londen te bieden heeft. Ten tweede heb je in de trein comfort en ruime om te ontspannen. Er is gratis WiFi aan boord en een entertainment kanaal. Ten derde kun je een royale hoeveelheid bagage meenemen en er zijn geen wachtrijen voor het afhalen van bagage na aankomst van de trein. Kortom, voordelen te over!

Trein naar Londen

Hoe lang duurt de reis?

Met de Eurostar reis je rechtstreeks vanuit Londen St. Pancras naar Rotterdam Centraal (3u01) en Amsterdam Centraal (3u41). De heenreis duurt momenteel nog iets langer omdat je nu nog met de Thalys tot Brussel-Zuid reist, waar de paspoort- en veiligheidscontroles plaatsvinden. Vervolgens neem je een Eurostar-aansluiting naar Londen. Die overstap is een tijdelijke maatregel tot binnenkort de Nederlandse stations zijn ingericht voor de paspoortcontrole. Maar gezien het gemak van de aansluiting in Brussel, blijft het met de trein een comfortabele en gemakkelijke reis.

Vliegtuig of trein?

Vliegen naar Londen blijf uiteraard ook een uitstekende optie. Je hebt zoveel keuze uit vertrektijden, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in Nederland en Londen. De vliegtijd bedraagt krap een uur. Dus razendsnel! Echter ten opzichte van de hierboven genoemde voordelen, ben je bij je vliegreis vaak wat meer beperkt in je toegestane bagage. Je moet geruime tijd tevoren op de luchthaven aanwezig zijn en vanaf de luchthavens is het nog een even reizen naar het centrum van de stad. De reistijd per vliegtuig of trein zal elkaar uiteindelijk niet veel ontlopen. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft.

Skyline Londen

Heb jij al nagedacht over hoe je het liefst naar Londen wilt reizen?