Met de trein naar Londen: 5 voordelen

Staat Londen al een poosje op je wensenlijst? Het is immers één van de leukste steden ter wereld! Londen heeft glamour, fun, stijl, traditie en is een wereldstad van formaat. En eigenlijk best dichtbij. Heb je al nagedacht over je vervoer? Naar Londen met de trein is een heel goede optie.

Hoe lang duurt de reis met de trein naar Londen?

Trein naar Londen

Met de Eurostar reis je rechtstreeks vanuit Londen St. Pancras naar Rotterdam Centraal (3u01) en Amsterdam Centraal (3u41). De reis vanuit Nederland naar Londen duurt momenteel nog iets langer, omdat je nu nog met de Thalys tot Brussel-Zuid reist, waar de paspoort- en veiligheidscontroles plaatsvinden. Vervolgens neem je een Eurostar-aansluiting naar Londen. Die overstap is een tijdelijke maatregel tot binnenkort de Nederlandse stations zijn ingericht voor de paspoortcontrole. Maar gezien het gemak van  de aansluiting in Brussel, is het met de trein een comfortabele en gemakkelijke reis.

Welke voordelen biedt het reizen per trein?

 

Langzamerhand kampen steeds meer mensen met een gevoel van vliegschaamte. Houdt het jou ook bezig? Misschien wil je de trein eens proberen. Wij geven je 5 voordelen van reizen met de Eurostar naar Londen.

1. Van stadshart tot stadshart

Ontdek Londen

Met de trein reis je comfortabel van stadscentrum tot stadscentrum. De Eurostar stations liggen in het hart van de stad. Als je in Londen aankomt op St. Pancras ben je onmiddellijk op de bestemming. Je komt midden in Londen aan en je kunt gelijk de metro naar je hoteladres nemen of een van de velen bezienswaardigheden in Londen bezoeken.

2. Comfort aan boord van de trein

In de trein heb je het comfort van voldoende beenruimte en alle gelegenheid om te ontspannen. Je kunt gebruik maken van gratis WiFi en een entertainment kanaal. Tussen de stoelen vind je stopcontacten voor Engelse en Europese stekkers, zodat je je mobiele apparaten kunt opladen als dat nodig is. En, ook niet onbelangrijk, er zijn voldoende toiletten aan boord. In de winter is het lekker warm in de trein en in de zomer zorgt de airconditioning voor een aangename temperatuur. Als je wilt, kun je gebruik maken van catering aan boord, maar je kunt ook gewoon lekker zelf iets te eten meenemen of iets kopen bij één van de vele kiosken bij de stations.

3. Geen wachtrijen bij de grenscontrole

Als je vanuit Nederland naar Londen reist, moet je voorlopig nog overstappen op Brussel-Zuid vanwege de douanecontrole. De reden hiervoor is dat de Eurostar stations in Nederland momenteel nog niet voldoen aan de beveiligingsnormen die de Eurostar vereist. Die controle is overigens een uiterst soepele procedure. Je kunt gewoon al je spullen in je tas of koffer laten; dus ook je eten en drinken en je laptop.

4. Onbeperkt bagage mee in de trein

Je kunt een royale hoeveelheid bagage meenemen. Grote koffers kun je kwijt in aparte rekken vlakbij de toegangsdeuren en tassen of kleine trolleys kun je kwijt in de rekken boven de stoelen. Je hebt ook dus geen last van wachtrijen voor het afhalen van bagage na aankomst van de trein.

5. Gunstige reisduur en prijs

Skyline Londen

Als je de reisduur van vliegtuig en trein met elkaar vergelijkt, komt de trein er goed uit. De reis per vliegtuig is weliswaar korter dan de reis in de Eurostar. Maar wanneer je daar je reistijd naar en van de luchthavens in Nederland en Londen bij optelt, kom je uit op een reistijd die nagenoeg gelijk is. Er is één groot verschil: in de trein kun je lekker blijven zitten tot je er bent. Hetzelfde geldt voor de prijs. De prijs voor de trein kan soms hoger uitvallen dan een vliegprijs. Maar met het geld wat je kwijt bent voor je parkeergelden of transfers naar de luchthavens, zul je per saldo met je treinreis naar Londen voordeliger uit zijn. Je bent immers bij aankomst gelijk midden in de stad.

Londen met de trein is super relaxed! Probeer maar eens. Echt een ideale stedentrip.

Lees ook: