Valentijn stedentrip

9 romantische stedentrips voor jou en je Valentijn

We weten niet wat er bij jou allemaal op je lijstje met goede voornemens staat, maar wij willen komend jaar investeren in de liefde. En dus in romantische stedentrips. Hoe ga jij jouw Valentijn straks blij maken? Leg nu alvast de plannen vast, zodat je zeker weet dat straks niet alles al vol zit. Met een trip naar een van deze 9 liefdessteden scoor je zeker punten.

1. Venetië

Een boottochtje boeken en elkaar kussen onder de Brug der Zuchten. Romantisch dineren bij kaarslicht met uitzicht over glinsterende golfjes. Een luxe avond uit naar het theater en genieten van ballet of toneel. Wat je ook gaat doen, één ding is zeker: met een stedentrip naar Venetië als Valentijnscadeau heb je het hart van je geliefde al bij voorbaat gewonnen. Het decor van Venetië spreekt nu eenmaal ontzettend tot de verbeelding. Samen met Parijs staat deze stad op de eerste plaats waar het romantische stedentrips betreft.

2. Parijs

Parijs brug met slotjesIn februari kun je in Parijs nog niet in het zonnetje zitten. Maar dit is misschien nog veel leuker: reserveer een plekje op een winters dakterras en vertel je Valentijn met een glaasje champagne in de hand hoeveel je van hem of haar houdt. Ga bijvoorbeeld naar de Ice Cube Bar, op de hoogste verdieping van Galeries Lafayette. Daar kun je lekker loungen onder een glazen stolp, met uitzicht over de stad. Of neem de lift naar de rooftopbar van het Terrass Hotel in Montmartre en bestel een paar hartverwarmende hapjes en drankjes.

3. Brugge

BruggeWil je niet te diep in de buidel tasten en toch je beste beentje voorzetten? Dan is Brugge leuk. Lekker dichtbij en klein, en met plekken genoeg voor het stelen van een stiekeme kus. Je kunt zelfs op één dag heen en weer vanuit Nederland. De meest romantische spot van Brugge vind je bij het stadsmeertje het Minnewater. Hier werd volgens de legende ooit Minna begraven, een jonge vrouw die stierf aan een gebroken hart. Geliefden die elkaar nu staand op de Minnewaterbrug kussen, zullen voor eeuwig met elkaar verbonden zijn. Aldus de legende!

4. Florence

Florence uitzichtOok een grote favoriet onder de romantische stedentrips is een weekendje Florence, een van ’s werelds topsteden als het gaat om schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Dwaal samen met je lief door de eindeloze musea en vergeet de tijd. Wandel langs beelden, mozaïeken en fonteinen in de Bobolituinen. Bewonder de gigantische kathedraal de Duomo en de naastgelegen klokkentoren. En wat heerlijk is voor stelletjes: in Florence doe je alles te voet en hand in hand, want de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

5. Praag

Praag stadPraag is een sprookjesstad. Het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst en ademt een en al sfeer. De Praagse Burcht uit de 9e eeuw pronkt geheimzinnig op de heuvel boven de stad, magisch verlicht. Ga er samen op bezoek en houdt elkaar goed vast, want wandelend langs de oeroude muren bekruipen je soms de rillingen. Snel een warm, gezellig kroegje in! Zijn de Tsjechische weergoden in een goede bui, zo rond Valentijnsdag? Dan is een boottochtje maken over de rivier de Moldau minstens zo romantisch als een gondelvaart in Venetië. Alleen stukken goedkoper.

6. Marrakech

MarrakechRomantische stedentrips zijn er in soorten en maten. Wil je echt origineel uit de hoek komen, zet dan je zinnen eens op een oosterse bestemming als Marrakech. Zie je jezelf al in de kussens liggen, samen met je Valentijn, al snoepend van druiventrossen en trekjes nemend van de waterpijp? Ga op avontuur in de smalle stegen van de medina en schaf bijzondere spullen aan om straks jullie liefdesnestje thuis mee te decoreren. Als je geluk hebt kom je zelfs terug met een kleurtje, want het kan in Marrakech zomaar verrassend lenteweer zijn in februari.

7. Kopenhagen

Kopenhagen beeldWie gecharmeerd is van de eenvoud van Scandinavië, doet Valentijn het best een stedentrip naar Kopenhagen cadeau. Kopenhagen is een leuke bestemming waar van alles te doen is op cultureel gebied. Ook voor romantisch tafelen kun je er goed terecht; de stad staat culinair in hoog aanzien. Flaneer over de kade van de haven Nyhavn en duik een knus restaurant in. Wil je een onvergetelijke indruk maken? Neem je lief dan mee naar stadspretpark Tivoli en win een knuffelbeest bij de schiettent.

8. Rome

Rome ColosseumAls jullie nog niet verliefd zijn, dan worden jullie het wel in Rome. Onder de romantische stedentrips is een retourtje naar deze meesterlijke stad er een om nooit meer te vergeten. Prachtige oude bouwwerken als het Colosseum en het Forum Romanum vormen een imposant decor, vooral als ze ’s avonds mooi verlicht zijn. Maar geniet ook van de andere kant van Rome: de Italianen stralen een en al zinnelijkheid uit en dat werkt aanstekelijk…

9. Wenen

Wenen tijdens ValentijnWe zien het al helemaal voor ons. Jij en je Valentijn in een koetsje, toerend door Wenen. Romantisch klepperende paardenhoeven, de aanblik van statige architectuur, de lichtjes in de ogen van je geliefde. Maak het extra mooi door tijdens de rit dat ene speciale cadeautje tevoorschijn te toveren dat in een klein doosje past. Oeps, is de tijd daar nog niet rijp voor? Ga dan gewoon lekker samen eten, dwalen door paleizen, chique winkelen en genieten van kunst en cultuur.

Romantische stedentrips het hele jaar door

Wie op tijd wil zijn voor Valentijnsdag, doet er slim aan niet te lang te wachten met het boeken van de reis. Ben je benieuwd naar onze aanbiedingen voor romantische stedentrips? Ga naar de stad van je keuze en scroll naar beneden voor de beste deals. Alvast een geweldig Valentijnsweekend gewenst!