Stedentrip Europa #1: Florence

Florence

Florence is een van de mooiste steden van Europa. Het is een heerlijke zomerstad én indrukwekkende kunststad in een. Deze thuishaven van beroemdheden als Dante en Da Vinci staat wereldwijd bekend als de bakermat van de renaissance. Het centrum is klein, compact en bijzonder overzichtelijk. Je begeeft je gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere; neem je goede schoenen mee en doe Florence te voet. Vergeet tussen het sightseeën door niet te stoppen voor een kop Italiaanse koffie of een glas chianti op een terras. Geniet in de avond van een smakelijke dis en zie hoe de oude bouwwerken in het centrum prachtig verlicht worden. Dus, kunst- en cultuurliefhebber: boek hier jouw stedentrip Florence naar deze nummer #1.

Stedentrip Europa #2: Londen

Londen Big Ben

Londen is ‘the coolest city on the planet’ en staat daarom hoog in de top 10 van mooiste steden van Europa. En toch: naast hot en hip blijft Londen ook hoffelijk en traditioneel. Laat je bekoren door musea en kunst, ga uitgebreid shoppen en geniet van het culturele leven. Verdiep je in de geschiedenis van koninklijke pracht en praal. Luister naar de zware klokslagen van Big Ben en ga kijken naar het wisselen van de wacht op Buckingham Palace. Houd je van musical? In geen enkele Europese stad vind je zo’n overweldigend aanbod als in Londen. In de theaters op West End zetten getalenteerde acteurs avond aan avond uitvoeringen van wereldklasse ‘on stage’. Koop hier alvast je kaartje, direct bij het boeken: stedentrip Londen.

Stedentrip Europa #3: Madrid

Madrid

De hoofdstad van Spanje is een topbestemming voor een leuke stedentrip Europa. Je kijkt je ogen uit in deze statige stad van kunst, cultuur en waardige zuidelijke gebruiken. Wat opvalt als je voor het eerst in Madrid komt is de grootsheid en de ordelijkheid. Brede straten, meesterlijke pleinen en prachtige gebouwen bepalen het decor. Zodra de winter verdwenen is lopen de fraaie lanen weer vol met enthousiaste Spanjaarden. Ga samen met de Madrilenen genieten van waar het in het leven om draait: gezelligheid, lekker eten, mooie bezienswaardigheden en het zonnetje, dat al vroeg in het jaar krachtig doorbreekt. Ook heel leuk om te doen in Madrid: shoppen. In het centrum vind je een flink aanbod van grote, bekende winkels. Snel reserveren dus, klik op stedentrip Madrid.

Stedentrip Europa #4: Lissabon

Lissabon

Het Portugese Lissabon is een van de mooiste steden van Europa. Je treft er een levendige mix van oud en nieuw. Historische wijken, ouderwetse trammetjes en fadomuziek, maar ook hippe restaurants, coole winkels en een bruisend nachtleven. De bezielde hoofdstad van Portugal wordt ook wel ‘stad van vergezichten’ genoemd vanwege zijn ligging op zeven heuvels aan de rivier de Taag. Het centrum is niet groot, maar door de hoogteverschillen en de kronkelstraatjes kun je er zomaar de weg kwijtraken. Ontspan, verdwaal en laat je verleiden door de avonturen die in Lissabon op je wachten. Heb je dit jaar zin in een leuke citytrip Europa? Boek hier: stedentrip Lissabon.

Stedentrip Euopa #5: Wenen

Wenen

Zonder meer in de top 10 van mooiste steden van Europa staat Wenen. Bijzonder aan Wenen is de combinatie van romantiek en modernisme. Profiteer van de ouderwetse gezelligheid en de traditionele keuken, snoep van zoetigheid en smakelijke koffietjes. Maar verheug je ook over het nieuwe Wenen, jong en trendy, en laat je inspireren door eigentijdse tot zelfs bizarre kunst. Kortom: geniet van de ‘Wiener melange’ gedurende dit  inspirerende weekend weg in Europa. Zet in ieder geval ook een avondje uit naar de Staatsopera op het programma, of ga naar een concert op paleis Schönbrunn. Op zoek naar nog meer goede ideeën voor een bezoek aan deze nummer #5? Lees 8 tips voor Wenen. Weet je nu al zeker dat je gaat? Leg je reis hier vast: stedentrip Wenen.

Stedentrip Europa #6: Parijs

Parijs

Parijs staat al jaar en dag bekend als een van de leukste steden van Europa. Wie Parijs zegt, zegt nostalgie, verliefde stelletjes op straat, mode, de Franse keuken en een snufje mysterie. Zet koers naar bezienswaardigheden die nooit vervelen: de Eiffeltoren, Musée du Louvre, Montmarte en Sacré-Coeur. Dwaal door de hippe wijken St. Germain-des-Prés en Quartier Latin en bezoek cafés en bistro’s waar intellectuelen en kunstenaars elkaar treffen. Zin in lekker eten? Strijk neer op een terras en bestel voor een habbekrats een ‘plat du jour’, of ga juist uitgebreid ‘à la carte’ dineren. De Franse keuken wordt wereldwijd aangeprezen en is inderdaad om je vingers bij af te likken. Voel je het al kriebelen? Blok een lang weekend in je agenda en boek nu alvast hier: stedentrip Parijs.

Stedentrip Europa #7: Rome

Rome

Wie denkt er bij Rome niet aan La Dolce Vita, Frederico Fellini en Sophia Loren? Aan de Trevifontein waarbij je een wens mag doen? De drukbevolkte Spaanse trappen, het rijke Vaticaan? Rome is zonder twijfel een van de mooiste steden van Europa. Mystiek en stijlvol, maar ook sexy en trendy. Als je érgens kunt flaneren, dan is het hier. Geniet van magische decors, gezellige pleinen, heerlijke terrasjes, mooie mensen. Bewonder oeroude bouwwerken, duik in de geschiedenis én in het spannende nachtleven. Rome heeft alle ingrediënten voor een leuke stedentrip Europa. Ben je benieuwd naar de beste periode voor een citytrip? Lees hier meer over het weer en leg daarna direct jouw stedentrip naar Rome vast.

Stedentrip Europa #8: Barcelona

Barcelona

Hoe vaak je er ook terugkeert, van Barcelona krijg je nooit genoeg. Er is in deze stad ook zoveel te beleven. Je profiteert van de ligging aan zee en geniet volop van cultuur en bijzondere architectuur. En als je op zoek bent naar een leuke stedentrip Europa die uitnodigt om te gaan stappen: Barcelona kent een bruisend uitgaansleven. Tijd voor iets lekkers? Geniet van cocktails en tapas, koffie en gebak, maar vergeet ook niet een keer een traditionele Catelaanse specialiteit te bestellen (paella, vis, gegrilde groenten…) Even rustig al dat heerlijks laten zakken? Slenter over de Ramblas, rust uit op een terras of wandel door naar zee. En: reserveer uiteraard ruim tijd om de kunst van Gaudí te bekijken, zoals de Sagrada Familia en Parque Güell. Plan nu alvast jouw weekend weg in Europa: stedentrip Barcelona.

Stedentrip Europa #9: Boedapest

Boedapest

Historische gebouwen versus moderne architectuur. Klassieke muziek tegenover trendy tentjes met live optredens. Traditionele oosterse koffiehuizen, maar ook coole loungeclubs. Dat is Boedapest. Bovenal is Boedapest een prachtige bestemming aan de Donau, met magische, oeroude bouwwerken. Gastronomie? Iedereen kent wel de klassieke Hongaarse goulash, maar het is de hoogste tijd om ook kennis te maken met andere nationale gerechten. Uiteraard afblussen met een krachtige lokale wijn. En alles helemaal niet duur: Boedapest is een bestemming die aantrekkelijk is voor de krappe beurs. Zin om een kijkje te nemen in deze fijne, oostelijke stad? Boek jouw citytrip Boedapest en geniet meteen al van de voorpret.

Stedentrip Europa #10: Valencia

Valencia

Last but not least in deze top 10 van mooiste steden van Europa: Valencia! De combinatie van uitrusten op Spaanse stranden en je vergapen aan barokke architectuur maakt van de stad een absolute aanrader. Geniet van de zee, gezellige beachbars en het zonnetje. Ga je te buiten aan lokale vis- en rijstgerechten en proef wijnen uit de streek. Echt Valenciaans is de mistela, een zoete, heldere wijn. Valencia staat bekend om een bijzondere publiekstrekker: het futuristische cultuurcomplex ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, met op het terrein o.a. het grootste aquarium van Europa. Leuke tip: huur een fiets en zwier op je gemak van de ene kant van de stad naar de andere. Reserveer tickets voor bezienswaardigheden direct bij je boeking. Ga naar: stedentrip Valencia.

Leuke gerelateerde blogs

De populairste steden van Spanje

Bucketlistreizen: 5 steden die je ooit bezocht moet hebben

Veelgestelde vragen (FAQs):

Wat zijn de 10 mooiste steden van Europa?

Smaken verschillen uiteraard. En er zijn zeker méér dan 10 bestemmingen in Europa die een stedentrip tot een topervaring maken. Gezien het aantal boekingen en de populariteit gaan we op dit moment uit van Florence, Londen, Madrid, Lissabon, Wenen, Parijs, Rome, Barcelona, Boedapest en Valencia als de 10 leukste steden van Europa. We hebben er hierbij ook rekening mee gehouden dat deze 10 bestemmingen heel verschillend zijn. Zo vormen zij samen het meest gevarieerde lijstje voor een geslaagde citytrip Europa.

Wat zijn de meest aanbevolen steden in Europa voor een stedentrip?

Zoek je een korte stedentrip van een dag of twee, dicht bij huis, dan zijn Londen, Parijs, Wenen en Barcelona de meest aanbevolen Europese steden. Florence is ook een goede kandidaat. Deze stad ligt verder weg, maar het centrum is klein en compact, dus goed voor een wat kortere citytrip. Zoek je een leuke stedentrip binnen Europa en heb je wat langer de tijd, vanaf drie, vier dagen? Kies dan voor mooi Madrid, lieflijk Lissabon, reuzachtig Rome, bruisend Boedapest of vrolijk Valencia!

Welke unieke ervaringen bieden deze meest aanbevolen steden?

Florence is de bakermat van de renaissance en staat tot ver over de grenzen bekend als dé kunststad. Kunst- en cultuurliefhebbers halen er hun hart op.

Londen bezoek je voor de typisch Engelse sfeer, de koninklijke kerken en paleizen, de gratis musea en de gezellige pubs.

Madrid trekt liefhebbers van grootse architectuur aan, maar ook levenskunstenaars, shopaholics en smulpapen!

Lissabon doe je liefst te voet. De stad is op zeven heuvelen gebouwd en staat bekend om zijn prachtige vergezichten.

Ach, alles is ‘wunderbar’ aan Wenen… Bewonder paleizen en geniet van muziek, lekker eten, klassieke én moderne kunst.

Parijs is de stad van de romantiek. Je beleeft er een onvergetelijke tijd met je geliefde. Leuk voor Valentijn, huwelijksreis of verrassing tussendoor ;-)

Rome is een van de oudste steden van Europa. Bezoek er het Colloseum en het Pantheon en gooi een geluksmuntje in de Trevifontein.

Trefwoorden voor Barcelona: Gaudi en zijn Sagrada Familia, De Ramblas om over te flaneren, naar zee voor een duik, flamenco en tapas.

Boedapest is een aantrekkelijke bestemming voor de krappere beurs. Bezoek burchten en paleizen en geniet van shoppen en lekker eten.

Wie Valencia kiest, heeft al snel heerlijk weer. De ideale stad voor actief cultuursnuiven en vervolgens lang relaxen op zonnige terrassen.

Wanneer is de beste tijd om deze 10 Europese steden te bezoeken?

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme als het gaat om stedentrippen. In het voorjaar profiteer je van de eerste zonnestralen; trek die dikke winterjas uit en pak een terrasje wanneer het maar kan. Het najaar met zijn kleurenpracht biedt unieke en prachtige plaatjes en in veel zuidelijk gelegen steden is het nog heerlijk zomers. Wie voor hartje zomer kiest, gaat voor de fijne afwisseling van actief sightseeën en loom relaxen. Ook ’s avonds is het nog lang gezellig op straat en je kunt uitgebreid buiten eten. De winter tenslotte is het perfecte seizoen voor indoor gezelligheid, maar ook outdoor kijk je je ogen uit. Want met name rond de feestdagen zijn de meeste steden prachtig versierd en is er ontzettend veel te beleven.

Hoe plan ik een effectieve stedentrip naar een van deze bestemmingen?

Jouw stedentrip Europa begint hier bij ons op stedentrips.nl. Ga naar de pagina van de stad van je keuze en vul in de tabel de data in die je voor ogen hebt. Je krijgt dan de aanbiedingen te zien die voor die periode gelden. Kies uit verschillende hotels, lees rustig de beschrijvingen. Klik op je keuze en doorloop stap voor stap het reserveringsproces. Tip: boek direct handige extra’s bij, zoals excursies, passen voor het ov, vervoer van en naar het vliegveld. Alvast veel plezier gewenst op jouw stedentrip!