Dit zijn de populairste Spaanse steden voor een stedentrip!

Een stedentrip naar Spanje is voor alle jaargetijden! De Spaanse steden zijn toch stuk voor stuk verrukkelijke steden met een mengelmoes van stijlen. Zoveel verschillen, maar zoveel ingrediënten voor een geslaagd tussendoortje. Wat zijn populaire steden voor het grote genieten?

Barcelona… niet te missen!

Als één stad in Spanje bovenaan je ‘to-go lijstje’ zou moeten staan voor een stedentrip, is het wel Barcelona. De stad van Gaudí, Miró, FC Barcelona (en dan vooral sterspeler Messi natuurlijk!), en de eeuwig onvoltooide Sagrada Família. Een hoop mensen denken trouwens dat de Sagrada Família een kathedraal is, maar dat is niet zo. De kerk is overigens voortgekomen uit de visie en kunde van de in Barcelona geboren en getogen Antonio Gaudí, en sinds 1882 is er continu aan gewerkt. Zoals het er nu uitziet zal de Sagrada Família in 2026 dan eindelijk klaar zijn, maar je weet maar nooit… Dan heeft de stad ook nog eens leuke stranden. Is het niet heerlijk om na het stadsgewoel te kunnen bijkomen aan het strand. Of het nu wandelen is of liggen op een zonnebedje. Een verblijf in Barcelona is altijd heerlijk relaxed, en altijd te kort.

Eten in Barcelona

Madrid, shoppen met passie

Alleen al voor het shoppen zou je Madrid twee keer per jaar moeten bezoeken. Eén keer voor de zomer- en één keer voor de wintercollectie. Madrid heeft op shoppinggebied genoeg te bieden, maar dan voornamelijk bij internationale winkelketens zoals Mango en Zara. Of beter gezegd alles tussen Primark en Luis Vuitton. De leukste winkelstraten zijn te vinden in de omgeving van Gran Via, Plaza Mayor en Puerta del Sol en in de wijk Chueca. De kleine Madrileense winkeltjes ontdek je door gewoon de kleine zijstraatjes in te gaan. Neem lekker een royale koffer mee, want het kan zomaar gebeuren dat je flink inslaat. De prijzen zijn echt wel aantrekkelijker dan bij ons.  Natuurlijk is er meer in Madrid … mooie gebouwen, musea, prachtige pleinen en parken. En het is zó leuk om een willekeurige bar binnen te stappen. Op die manier vind je de zelf de beste adresjes. Eet je aan de bar, dan betaal je meestal minder dan aan een tafeltje. Volgens goed Spaans gebruik gooi je na het eten je papieren servet op de grond. Hoe groter de troep, hoe beter het eten.

Diner in Madrid

Valencia, stad van contrasten

Met haar vele bars en brede stranden een heerlijke Mediterrane stad.  In Valencia vind je nog het echte traditionele Spanje. Bijna een must voor een stedentrip! Door de tijden heen heeft de stad onder het bewind gestaan van Romeinen, Moren, Fransen en Engelsen, wat heeft geleid tot een veelheid aan invloeden. De verschillende stijlen geven stad een charmant uiterlijk. Geweldig is het contrast van alle geschiedenis met de hypermoderne Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is één van de meest geprezen bezienswaardigheden in Valencia. Hoewel Valencia van oorsprong eigenlijk een industriestad was, is zij inmiddels uitgegroeid tot een toeristische stad van formaat! Groot, maar niet té groot, traditioneel Spanje, maar tevens modern en futuristisch. Een aanrader is de wijk El Carmen. Oergezellig, veel verschillende gezichten, maar tegelijkertijd ook helemaal Spaans. Hier kun je heerlijk wat uurtjes vertoeven met wandelen, rondkijken en uitblazen boven een bordje tapas.

Plein in Valencia

Wat denk je? Welke stad kan jou verleiden tot het pakken van je koffers voor een paar dagen Spaanse charme.