Tips en tricks voor je toekomstige stedentrips

Kun je niet wachten om weer een stedentrip maken? ‘Een nieuwe lente een nieuw geluid’ is één van de meest geciteerde regels uit de Nederlandse poëzie. Hoe hoopvol klinkt deze klassieker in de huidige tijd. Laten we vooruitkijken en hopen dat we in letterlijke zin vanaf het voorjaar weer de mogelijkheid hebben om de grenzen over te gaan. Een paar tips om over na te denken voor je toekomstige uitje.

Hoe vermijd je drukte in de stad?  

Wat doe je als je tijdens je toekomstige stedentrip liefst zoveel mogelijk drukte wilt vermijden en toch de stad wilt verkennen? Huur een fiets! Het openbaar vervoer is normaliter ideaal om zoveel mogelijk van een stad te zien in korte tijd, maar in deze tijd waarin we met onze mondkapjesplicht ons best doen om drukte te vermijden, is de fiets een fantastisch alternatief. Zeker voor ons Hollanders, wij zijn immers een echt fietsvolk. Langs de highlights of juist buiten de gebaande paden, met de fiets heb je zelf de regie.

Waar kun je lekker fietsen?

In de ene stad is fietsen een grotere uitdaging dan in de andere. Fijne fietssteden naar onze Nederlandse maatstaven zijn bijvoorbeeld: Berlijn met haar historische hoogtepunten uit de koude- en tweede wereldoorlog; Kopenhagen met haar vele fietspaden helemaal relaxed ingericht op fietsers; Barcelona waar je heerlijk door de stad en langs het strand kunt toeren; in Wenen door de groene stad en langs de Donau; fietsstad bij uitstek is Valencia, een vlakke stad met een uitgebreid netwerk aan fietspaden en parken. Je zult blij verrast zijn met deze nieuwe stedentrip ervaring.

Liever wandelen door de stad?

Voel je je veiliger te voet dan op een fiets? Dan is een tip om voor de nabije toekomst eens aan wat compactere steden te denken, die je in een paar dagen prima wandelend kunt ontdekken. Zomaar een greep uit de mogelijkheden: Gdansk, oude Hanzestad met een nieuw gezicht; het mooie en veelzijdige Riga, eveneens oude Hanzestad op de UNESCO werelderfgoed lijst; Florence voelt als romantisch dwalen door een groot openluchtmuseum; Sevilla met haar sierlijke uiterlijk, de oosters aandoende straatjes, de islamitische azulejos-tegeltjes en – niet onbelangrijk – een redelijke zongarantie. Ben je een wandelaar bij uitstek, dan kun je je hart ophalen in grotere steden als Rome, Athene of Lissabon.

 Twee steden in één reis?

Rome fonteinUitzicht over Florence met een pizza

Een leuke tip: pak eens twee steden tegelijk mee tijdens je volgende stedentrip! Na een tijd ‘niet-weg-mogen’ lijkt het extra lekker om wat schade in te halen door twee verschillende steden te kiezen die gemakkelijk zijn te combineren. Gelijk weer een aardige besparing op je reiskosten, want een vliegticket heb je toch nodig. Mooie combinaties zijn bijvoorbeeld Wenen & Boedapest, Lissabon & Porto, Rome & Florence of Madrid & Valencia.

Hoe kun je je voucher inwisselen?

Heb je nog een Stedentrips voucher in je bezit, omdat je geboekte stedenreis niet kon doorgaan? Wist je dat je die voucher niet persé voor dezelfde bestemming hoeft te gebruiken? Je kunt elke bestemming uit het Stedentrips assortiment kiezen voor je nieuwe reis. Mocht je nog twijfelen over de reisperiode, dan kun je de boeking gerust nog even uitstellen. Je voucher is tot één jaar na uitgifte geldig. Binnen dit jaar kun je je nieuwe boeking maken. Je nieuwe reisdatum mag wél verder in de tijd liggen. Dat is geen probleem.

 

Niets staat je in de weg om alvast weg te dromen over je toekomstige uitje. Check voor de zekerheid je bestemming op www.nederlandwereldwijd. Op deze site wordt het reisadvies dagelijks aangepast, zodat alle informatie up-to-date blijft. Ook Nederlandse bestemmingen vind je tegenwoordig in het Stedentrips aanbod. Wellicht een aardige tip als je graag op korte termijn een paar dagen ertussenuit wilt. Veel plezier binnenkort!