Ontdek Londen in slechts 2 nachten weg

Even 2 nachten naar Londen is altijd een goed idee. Je bent er zo en toch helemaal weg in een andere wereld. In drie uur met de (nieuwe) rechtstreekse Eurostar verbinding sta je midden in Londen, of je vliegt in een uurtje naar een van de 5 luchthavens.

Voor het eerst naar Londen?

Ga je voor de eerste keer naar Londen? Dan wil je natuurlijk de bekende highlights zien. Als je 2 nachten weg gaat, kun je best heel veel zien. Een goede tip is om een 24-uurs of 48-uur hop-on/hop off ticket te boeken. Je rijdt dan in een originele dubbeldekker door Londen langs alle bezienswaardigheden. Er zijn maar liefst 5 verschillende routes, die je onbeperkt kunt mixen en matchen. Bij mooi weer wordt er met een zgn “open top” bus gereden. Heerlijk in de zon genieten van de bezienswaardigheden van de stad. En in- en uitstappen waar je wilt. Natuurlijk wil je het allemaal gezien hebben: Tower Bridge, London Eye, Buckingham Palace met het wisselen van de wacht, Big Ben, Westminster Abbey, St. Paul’s Catheral, Hyde Park, Covent Garden, Trafalgar Square, Piccadilly Circus en what else.

Ontdek Londen

Was je al eerder in Londen?

Dan hier een paar tips om de stad nog beter te leren kennen. Het hippe Shoreditch ligt in Oost-Londen. Een upcoming hipsterwijk waar je kunst, koffie en coolness vindt. Vlakbij is Old Spitalfields Market, een heerlijke markt met een grote diversiteit aan marktwaar. Als vintage liefhebber kun je hier je hart ophalen. Aan de “overkant van de Thames” is The Southbank “very very now”. Je vindt hier Borough Market, de oudste foodmarket van de stad, en Bermondsey Market, voor de antiekliefhebber. Maar ook The Shard, een imposante glazen toren met 72 verdiepingen. En natuurlijk winkel je ook in Londen. Misschien denk je bij shoppen vooral aan Oxford Street of Harrods. Eigenlijk is het zo leuk om markten op te zoeken. Markten zijn bezienswaardigheden op zich. Ze zijn zo kleurrijk, hebben allemaal hun sfeer en je vindt er de leukste dingen voor aantrekkelijke prijzen. Ontdek bijvoorbeeld ook eens Camden Lock Market, Maltby Street Market en Portobello Road Market. Je zult blij verrast zijn.

Altijd tijd voor theater!

Ga je voor het eerst, of ga je vaker … geen enkele keer zonder een theaterbezoek! In geen enkele wereldstad vind je zo’n overweldigend aanbod aan musicals. De theaters in The West End stralen nog een zekere glorie uit. In Londen voél je de passie voor theater. Het is een absolute aanrader om eens te kiezen voor een show die niet in Nederland al heeft gedraaid. Zo’n show lijkt misschien onbekend, maar vergeet niet dat zo’n spektakel vaak al is overgewaaid uit Broadway en een enorme hit is in The West End. Wat te denken van Motown the Musical. Een show over Berry Gordy de grote man achter de successen van o.a. Michael Jackson, Stevie Wonder, The Temptations en vele anderen. Een spectaculaire show met zoveel bekende klassiekers voor een onvergetelijk avondje uit!

Londen Theater

Slechts 2 nachten weg in Londen, en je kunt voor een week indrukken opdoen.