Hoe ziet jouw dag Barcelona eruit?

Stad van Gaudi, Picasso en Miro! Barcelona is compact met diverse wijken als kleine dorpjes zoals de Gotische wijk, El Born, Eixample, El Raval en Barceloneta. Het oude centrum telt meer monumenten dan menig andere Europese stad. Neem bijvoorbeeld het meest opvallende gebouw, La Sagrada Familia. De nog steeds niet volledig voltooide basiliek is ontworpen door Gaudí. Maar er is meer! Middelpunt van de stad is de Plaça Catalunya. Daarvandaan loopt de overbekende, kakelbonte Ramblas naar de haven. Met de kabelbaan naar Montjuïc voor een fantastisch uitzicht.

Sagrada Familia

In Barcelona ontkom je niet aan het shoppen. De bekendste en grootste winkelzones vind je in de oude stad, de Barrio Gotico (antiek, gravures), in de zijstraten van de Ramblas (boekhandels, souvenirs), de Paseig de Gracia (de grotere en chiquere merk- winkels), de Avenida Diagonal enzovoort. Bekende winkelcentra zijn Lilla (Avenida Diagonal), El Bulevard dels Antiquaris, El Bulevard Rosa (Passeig de Gracia), FNAC, El Corte Inglès, etc.

Met de bus turistic (kaartjes voor 1 of 2 dagen) kun je bij alle leuke en interessante hot spots van Barcelona uit- en instappen, waarbij je zelf bepaalt hoeveel tijd je wilt besteden per stop.

Dromen aan zee in Barcelona?

De allerleukste bonus van Barcelona is het strand. Zowel de aan zee gelegen wijk Barceloneta, als de haven Port Olimpic zijn voor de Olympische Spelen in 1992 voor miljoenen opgeknapt en zijn nu een ideale plek om van het leven te genieten. Verheug je je al op een weekje weg? Simpel op een handdoekje op het strand. Of lekker met een cocktail op een loungebedje. Talrijke restaurantjes, hippe clubs, drukke flaneer boulevard, loungebedjes op het strand.

Barcelona Strand

Heerlijk en betaalbaar eten in Barcelona

Ontdek het eten en drinken in Barcelona! Je eet hier natuurlijk in eerste instantie tapas, die heerlijke kleine hapjes voor de lekkere trek. Altijd lekker met een rode Spaanse (Rioja) wijn maar ook populair is de Cava, een Catalaanse mousserende wijn uit de directe omgeving. Tapas eet je staande aan de bar en de cocktailprikkers gooi je gewoon op de grond! In Barcelona zijn het aantal tapasbars letterlijk ontelbaar. In elke straat en op elk plein vind je er wel een. Natuurlijk is de één beter dan de ander, maar ze hebben elk hun eigen specialiteit van het huis en standaardgerechten, zoals pinchos morunos (pittige worst), boquerones, caracoles (slakken), jamon serrano (ham) en natuurlijk verse olijven. Daarnaast kun je in Barcelona natuurlijk ook heerlijke paella eten!

Tapas

Krijg je al zin in een weekje weg naar Barcelona?